Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Dubbelslag voor equipe Bakker-Kreuger voor volle tribunes in Assen

Krueger

Een dubbelslag voor de Ligier LMP3 van equipe Matthijs Bakker en Joshua Kreuger. Koploper Alain Berg kreeg een drive through straf vanwege een te korte pitstop en zakte terug naar een tweede positie. Beste in GT was equipe Max Tubben-Max Weering, die Bart Arendsen met eenzelfde BMW M6 GT3 in de slotfase passeerde. Tony Vijfschaft reed naar de winst in de Supersport 1 divisie, al kwamen de broers Robert en Benjamin van den Berg nog heel dichtbij. Supersport 2 werd een prooi voor Maik Broersen, terwijl routinier Simon Knap met Rob Nieman als equipe te sterk bleek in de Sport 1 divisie.

Tekst en foto's: PR

Start2


Het is kwart voor twee, de demonstraties van Jack’s Racing Day op het TT Circuit in Assen zijn net achter de rug. De tribunes zijn volgestroomd en het vele publiek maakt zich klaar voor de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge. De startprocedure is net als gisteren in race 1; de deelnemers van de Prototype divisies gaan als eerste van start, na 30 seconden gevolgd door het massieve veld van de GT’s en Sport divisies.

image 50755585

In de eerste race van de Supercar Challenge ontstond gisteren voor de wedstrijdleiding een lastige situatie toen het veld achter de safetycar door de pitstraat werd gestuurd. Koploper Joshua Kreuger, gewend aan de Code 60 procedure uit de DNRT, stuurde zijn DayVTec Ligier LMP3 niet de pitstraat in, waardoor het lastig werd om het veld op de startgrid opnieuw te formeren. Er werd een passende straf voor Kreuger gevonden; hij mocht de taak van wedstrijdleider Annemieke Veldkamp op Race Control overnemen en moest de track limits gaan bijhouden tijdens de tweede race van de Ford Fiesta Sprint Cup. Kreuger was het met die straf eens en volbracht zijn taak zeer geconcentreerd en tot tevredenheid van Veldkamp.

IMG 3373

Fijn om te zien dat Martijn Wijsman toch aan de start gaat verschijnen. Gisteren reed de BMW GTR flinke schade na gelanceerd te worden door contact met de put en pilon in de Geert Timmerbocht. Zowel de rijder als vele betrokkenen dachten dat dit einde oefening was voor de Zandvoorter. Maar daar dacht het Koopman Racing team anders over. Na veel gesleutel staat de auto weer raceklaar gereed.

Start1

Nog voor de auto’s echt gestart zijn gaat Antonio Larosa in de Geert Timmerbocht achterste voren de grindbak in. De lichten springen toch op groen omdat hij veilig staat en de wedstrijd kan gaan beginnen. Alain Berg heeft een wereldstart en neemt gelijk afstand van Matthijs Bakker in zijn Ligier LMP3. Ook het dikke veld GT’s en Sport gaat van start, waarbij Jordin Poland vanaf de poleposition het beste weg is gevolgd door de Bentley Continental GT3 vab Bob Herber en Equipe Tubben/Weering met hun BMW M6 GT3. Bob Herber neemt bij de GT’s de kop over voordat een full course yellow voor oponthoud zorgt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet