Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Alain Berg en Bas Schouten pakken de polepositions in Assen

Berg 2

Luxemburger Alain Berg gaat zaterdag met zijn Norma M20FC als eerste van start in de eerste Supercar race op TT Circuit Assen. Equipe Bakker/Kreuger moet met hun Ligier LMP3 0.875 seconde toegeven op de snelle gymleraar. Ook Equipe Jansen/Poland doet goede zaken met een derde plaats algemeen en eerste positie in hun GT klasse. Ondanks het stilvallen van zijn Bentley pakt Bob Herber de vierde positie. In de Supersport 1 divisie is Bas Schouten snelste die rond ging in Assen. Een track limit zorgt ervoor dat de broers Robert en Benjamin van den Berg op een tweede plaats blijft steken. Equipe Priscilla Speelman/Teunis van der Grift verslaat Joop en Berry Arendsen voor de poleposition in de Supersport 2 divisie. Equipe Rob Nieman/Simon Knap is de snelste in de Sport divisie.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Het is warm en een beetje benauwd op TT Circuit Assen, maar dat is geen reden om te klagen. Het is vijf uur in de namiddag en met een vertraging van een half uur is het eindelijk tijd voor de strijd tegen de chrono voor de verschillende klassen uit de Supercar Challenge. Allereerst komen de GT’s en Prototypes de baan op voor hun 20 minuten durende kwalificatie. Eén van de debutanten is de net 15 geworden Mitchell van Dijk, die na een succesvolle kartperiode, nu net oud genoeg is om kennis te maken met de autorensport.

IMG 3324

En dat doet de allerjongste van het Jack’s Racing Day weekend in een Radical SR1 van Radical Nederland onder leiding van Eddie van Dam. Van Dam heeft grote plannen met de Radical Division en wil deze klasse laten doorgroeien naar een volwaardig startveld. Veel karters zijn zoekende wat te doen na hun kartperiode en Van Dam wil met het inzetten van jonge rijders laten zien dat de Radical Cup een volwaardig en relatief goedkoop alternatief kan zijn.

Bakker


Equipe Matthijs Bakker/Joshua Kreuger geeft gelijk in de beginfase de DayVTec Ligier LMP3 de sporen, maar hun snelste tijd wordt gelijk verbeterd door Alain Berg in zijn Norma M20FC. Op een derde plaats, en snelste bij de GT’s, gaat equipe Jansen-Poland rond. Melvin van Dam/Van Wijngaarden zijn de snelste Radical combinatie. De jonge Van Dijk spint van de baan in Strubben en zorgt gelijk in zijn eerste kwalificatie voor een code rood.

De Radical wordt weggesleept en gelijk daarna mogen de auto’s hun kwalificatie hervatten. Vader en zoon Robin en Jerome Greenhalgh pakken de snelste Radical tijd af van equipe Van Dam/Van Wijngaarden, maar bij de Proto’s en GT divisie verandert er voorlopig niets. Met nog vijf minuten op de teller komt equipe Tubben/Weering op stoom en verdringt equipe Jansen/Poland naar de vierde plaats en tweede in de GT klasse.

Jansen

Maar dat ging gepaard met het overschrijden van de track limits, zodat deze verbetering niet doorgaat. De Bentley Continental van Bob Herber valt stil en zorgt voor een korte full course yellow. Opvallend is dat de drie fraaie Praga’s R1 T van Idola Motorsport er niet aan te pas komen in deze kwalificatie en de plaatsen 8, 9 en 11 vullen.

Berg 1


Alain Berg pakt de poleposition voor equipe Bakker/Kreuger. Daarachter pakt equipe Jansen/Poland de derde plaats en eerste in hun GT klasse. Daarachter volgen Bob Herber en equipe Van Vliet/Meijer. De familie Greenhalgh is de snelste bij de Radicals.

Greenhalgh

Beus

Gelijk na deze sessie worden de Sport divisies los gelaten voor hun kwalificatie. Het is meteen volle bak in de Supersport 1 divisie. Na een kortstondige snelste tijd van vader en zoon Dennis en Steff de Borst wordt hun Febo Hyundai al snel terug verwezen door Equipe Jonas De Kimpe/John de Wilde. Ook deze positie wordt snel ingepikt door equipe Remco de Beus/Bas Schouten met hun BMW E46 M3 GTR, met in hun kielzog de terug gekeerde broers Robert en Benjamin van den Berg met hun BMW E90. Equipe De Beus/Schouten krijgt de meatball omdat het raam openstaat en dit moet in de pits worden opgelost.

Speelman


In de Supersport 2 divisie is equipe Joop en Berry Arendsen de snelste met hun BMW 1 Serie. Equipe Speelman/Van der Grift met hun snelle VW Golf is tweede. In de Sport divisie rijdt de Renault Clio Evo van equipe Rob Nieman/Simon Knap naar de beste tijd, gevolgd door Mick Schutte in de BMW M3 E46 GTR. Mark Jobst is derde, mede doordat één van zijn snelste tijden is afgenomen vanwege de track limits.

vdBerg


Equipe De Beus/Schouten komt voor de tweede maal de pits in, maar staan nog steeds op poleposition. Equipe Van den Berg/Van den Berg gaat snel rond maar hun poletijd wordt afgenomen door de track limits. Van uit de pits ziet equipe De Beus/Schouten dat hun snelste tijd blijft staan en dat zij de poleposition in de Supersport 1 divisie pakken voor de broers Robert en Benjamin van den Berg, met een minimaal verschil van 0.174 seconde. Derde wordt equipe De Kimpe/De Wilde. In de Supersport 2 divisie is het toch de snelle Golf van equipe Priscilla Speelman/Teunis van der Grift die de snelste tijd pakt ten koste van Joop en Berry Arendsen. Derde eindigt Maik Broersen.

Nieman


In de Sport divisie is het de Clio van het Spirit Racing Team met Rob Nieman/Simon Knap achter het stuurwiel gevolgd door Mick Schutte en Mark Jobst.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet