Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IndyCars: Tom Blomqvist full-time bij Meyer Shank Racing voor IndyCar-seizoen 2024, Castroneves alleen nog in de Indy 500

230811 Blomqvist IMSA
Tot dusver in de overall van Meyer Shank Racing in IMSA, volgend jaar in IndyCars: Tom Blomqvist

Terwijl de tekenen steeds duidelijker worden dat Meyer Shank Racing volgend jaar niet meer in de IMSA-sportwagenracerij actief is – partner Acura was niet zo gecharmeerd van de trucage tijdens de Rolex 24 At Daytona – heeft het team voor volgend jaar in de IndyCars al een sterke rijder in handen. In Indianapolis werd Tom Blomqvist als nieuwe coureur voor het volledige seizoen gepresenteerd. Helio Castroneves zet ondertussen een stap terug, verwerft een belang in het team, maar zal volgend jaar onder het motto “Drive for 5” met een derde auto van Meyer Shank Racing nog wel proberen zijn vijfde zege bij de Indy 500 binnen te halen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Meyer Shank Racing, Rolex


Blomqvist begon zijn carrière in de eenzitters met successen in de Formule BMW, Formule Renault en het FIA EK Formule 3, maar stapte vervolgens over naar DTM en was meer recentelijk actief in de LMP2-klasse van het FIA WEC en de hoogste divisie van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, waarin hij al voor Meyer Shank Racing uitkwam, met de – zij het nogal besmette – overwinning tijdens de Rolex 24 At Daytona van eind januari als hoogtepunt. Afgelopen maand won Blomqvist samen met Colin Braun de IMSA-race op het Canadian Tire Motorsport Park. Tussentijds reed Blomqvist ook in de Formule E.

230811 Blomqvist Rolex winner
Eind januari maakte Blomqvist deel uit van het winnende team met de Meyer Shank-Acura bij de Rolex 24 At Daytona

Eerder deze zomer viel hij, eveneens in Canada, in de IndyCar-serie in voor de geblesseerde Simon Pagenaud, maar daar betekende een aanrijding in de openingsronde het voortijdig einde van zijn wedstrijd. Uiteraard is hij blij dat hij nu de stap naar full-time-IndyCar-rijder kan maken: “De afgelopen twee jaar in IMSA waren prachtig, maar ik wilde echt graag de promotie naar de IndyCars maken en dit is een kans waar ik graag het beste van wil maken.”

Helio Castroneves verschuift wat meer naar de achtergrond en wordt rijderscoach, ambassadeur en partner voor de vele sponsors van het team, naast zijn programma voor de Indy 500. Tevens is hij naast Mike Shank, Jim Meyer en Liberty Media nu ook een van de aandeelhouders van het team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet