Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Robin Frijns keert voor 2024 terug naar Envision Racing

230808 FE Frijns Envision interview
Robin Frijns behaalde bij Envision Racing zijn grootste successen in de Formule E, waaronder twee overwinningen

Gisteren vierde hij zijn 32e verjaardag, vorige week al tekende hij een fabriekscontract bij BMW en nu is er nog meer goed nieuws voor Robin Frijns: zoals we tijdens de Formule E-seizoensfinale eind vorige maand in Londen al meldden, keert de Limburgse rijder voor het komende WK-seizoen in de elektrische eenzitterserie terug naar het Britse team Envision, waar hij in het verleden al succesvol was. Frijns komt naast Sébastien Buemi in plaats van Nick Cassidy, van wie gisteren officieel bevestigd werd dat hij naar Jaguar verhuist, waar hij naast landgenoot Mitch Evans gaat rijden

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto’s: Rebocar/R. de Boer

Het Britse team onder leiding van de flegmatieke Sylvain Filippi is voor Frijns geen onbekend terrein: van 2018/2019 tot en met 2021/2022 reed hij in totaal vier seizoenen lang voor de Britse renstal, aanvankelijk nog met de toevoeging ‘Virgin’. Mt Envision Racing behaalde Frijns ook zijn grootste successen in de Formule E in de vorm van twee overwinningen, in Parijs en in New York, beide in 2019. In totaal eindigde Frijns met Envision twaalf keer op het podium.

230808 FE Frijns Envision podium NY 2019
In New York in juli 2019 stond Frijns voor de tweede en tot dusver laatste keer op de hoogste trede van het podium

Het afgelopen seizoen reed Frijns in de Formule E voor het Abt-Cupra-team, dat met de Mahindra-aandrijflijn echter geen enkele rol speelde in de strijd om de ereplaatsen. Van tevoren had Frijns, ook in gesprek met AUTOSPORT.NL, al aangegeven dat het een lastig seizoen zou worden, maar dat het zó moeilijk zou zijn, had hij waarschijnlijk zelf ook niet verwacht. Dat hij bovendien na zijn gecompliceerde pols- en handbreuk door een crash tijdens de seizoensstart in Mexico een tijdlang gedwongen aan de zijlijn stond, maakte het er ook niet beter op.

Bij Envision Racing, dat het afgelopen seizoen de kampioenstitel bij de teams won, heeft Frijns ongetwijfeld betere kansen op goede resultaten. “Ik ben heel blij dat ik na een jaar afwezigheid weer met Envision Racing kan starten, dat voelt echt als thuiskomen”, aldus Frijns. “Het is super om in een titelwinnend team te stappen. Envision Racing heeft vrijwel elk seizoen aan de top meegestreden en ik kan nauwelijks wachten om te beginnen. We hebben een goede auto en het doel is om competitief te zijn, iets waarvan ik zeker ben, en ik rijd om het kampioenschap te winnen.” Daar is geen woord Spaans bij.

Ook teambaas Silvain Filippi ziet het zitten met zijn oude en nieuwe protégé: “Het is geweldig dat Robin terug is bij het team na een jaar afwezigheid. Hij heeft met Envision Racing in de loop der jaren een paar gedenkwaardige momenten beleefd, streed altijd vooraan mee en stond regelmatig op het podium. De combinatie van Robin en Sébastien Buemi is sterk en we kunnen nauwelijks wachten om aan seizoen 10 te beginnen.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet