Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT4: Regerende kampioenen Sasse/Ortmann weer een stapje dichterbij GT4 titel

.Na een tweede plek gedurende de eerste wedstrijd afgelopen zaterdag behaalde de combinatie Hugo Sasse/Mike David Ortmann(D/19/D23) vandaag met hun ProSport Aston Martin Vantage GT4 de overwinning en kwamen daarbij weer een stapje dichterbij een tweede titel en verlieten de Eifel als leiders in de tussenstand van het kampioenschap.


ADAC GT4 Germany, 5. + 6. Rennen Nürburgring 2023 - Foto: Gruppe C Photography
De combinatie Sasse/Ortmann lijkt voor een tweede achtereenvolgende titel te gaan.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: ADAC Motorsport


Regerende kampioenen Sasse/Ortmann weer een stapje dichterbij GT4 titel
Hugo Sasse en Mike David Ortmann verlieten de Nürburgring als ‘’halbzeitmeister” Een gangbare titel die bij vele kampioenschappen bij onze oosterburen wordt toegepast maar alleen maar symbolische waarde inhoudt. Achter Sasse/Ortmann eindigde de AVIA W#S Porsche Cayman GT4 van het duo Daniel Gregor/Finn Zulauf(D/D) als tweede. De combinatie Jean Philipp Springob(D/22)/Simon Primm (D/18) kwam met de CV Performance Group AMG Mercedes GT4.

Hugo Sasse:
“Natuurlijk zijn we erg blij met deze overwinning omdat de Nürburgring ook nog eens de thuisrace van ons team is. De wedstrijd halverwege het seizoen heeft ook nog eens een signaaleffect voor de rest van het jaar. Dus wij gaan over twee weken vol optimisme naar de Lausitzring."

De Oostenrijker Leo Picher(A/21) begon met zijn Wimmer Werk Porsche vanaf pole maar al in de eerste ronde werd hij door zowel Ortmann als Primm gepasseerd. Vanwege de slechte weersomstandigheden vond de start achter de safetycar plaats. Terwijl Pichler eigenlijk op afstand bleef leverden beiden een interessant duel dat zeker het aanzien waard was. Na de verplichte pitstops nam Pichler’s teamgenoot Max Wimmer(A/31) even kortstondig de leiding maar zowel Hugo Sasse en Jan Philipp Springob die de auto’s van hun teamgenoten hadden overgenomen begonnen meteen druk op de ketel te zetten.Eerst werd Sasse door Springob gepasseerd en vervolgens haalden beiden Wimmer in. Aan de kop van het veld begon het duo duidelijk afstand te nemen.

ADAC GT4 Germany, 5. + 6. Rennen Nürburgring 2023 - Foto: Gruppe C Photography
Fraaie tweede plek voor de combinatie Gregor/Zulauf.

Twaalf minuten voor het einde wist Sasse zich langs de AMG Mercedes GT4 van Springobb heen te knokken en bezorgde he t team van ProSport hun tweede seizoensoverwinning. In de slotminuten van de wedstrijd had Springob nog steeds de Porsche van Daniel Gregor heel groot in zijn achteruitkijkspiegels. In de voorlaatste ronde passeerde de door oud WEC kampioen Timo Bernhard ondersteunde rijder de AMG Mercedes GT4 en bezorgde zichzelf en zijn teamgenoot niet alleen de tweede plek maar zegevierde ook nog eens in het juniorenklassement. Nathan Schaap was samen met de Deen Hartvig met een Allied Porsche Cayman 718 GT 4 RS de best geklasseerde Nederlander.

De vierde plaats ging naar de Porsche van Nicolaj Møller Madsen (30, DNK) en Ivan Ekelchik (26, ARM, beiden Wimmer Werk Motorsport). Hun teamgenoot Max Wimmer eindigde de race als vijfde. Max Kronberg (D/36/) en Hendrik Still (36, beiden AVIA W&S Motorsport) eindigden als zesde in een andere Porsche, wat ook voor Kronberg de overwinning in het Trophy-klassement


ADAC GT4 Germany, 5. + 6. Rennen Nürburgring 2023 - Foto: Gruppe C Photography
De combinatie Springob/Primm was in enkele mooie duels verwikkeld

Het Aston Martin-duo Ben Dörr (18, D) en Théo Nouet (21, D, beide Dörr Motorsport) behaalde de zevende plaats voor Porsche-coureurs David Jahn (32, D en Jannes Fittje (24, D, beide AVIA W&S Motorsport). Ze werden gevolgd door de merkencollega's Pavel Lefterov (25, BGR) en Stefan Bostandjiev (19, BGR, beide Overdrive Racing) die als negende eindigden. Gaststarters Brock Ghilchrist (19, NZL) en Rylan Gray (16, AUS) pakten met de KCMG Toyota Supra GT4 de tiende plek.

Mike David Ortmann - Winnaar voor Prosport Racing

“Natuurlijk is onze tweede overwinning van het seizoen fantastisch. Het had niet beter gekund. Vanaf het begin probeerde ik te pushen - en zo warmde ik de Pirelli-banden meteen op. Dat werkte prima. Heel erg bedankt aan het hele team dat geweldig werk heeft geleverd. We zijn blij dat we nu aan tafel zitten. Het raceweekend was erg leuk.”

Hugo Sasse - Winnaar voor Prosport Racing
"De titel Halbzeitmeister heeft niets te betekenen maar het is nog steeds leuk. We zijn dus erg blij met hoe het vandaag is gegaan. Mijn stint was relatief zenuwslopend omdat ik niet direct de perfecte lijn had gevonden. Maar toen kwam het tempo er in. De inhaalmanoeuvres waren leuk. Het was een zeer respectvol gevecht met JP Springob. We hebben geen fouten gemaakt vandaag en hebben de fans een geweldige show gegeven.”

Daniel Gregor - tweede plek voor AVIA W&S Motorsport

“Ons tweede podium van het seizoen is natuurlijk geweldig voor de Tussenstand. Vandaag hebben we weer kunnen laten zien wat we kunnen en dat hebben we geweldig gedaan. In de tweede helft was ik één van de snelste auto’s in de race wat mij erg verheugde. Als de race twee ronden langer had geduurd hadden we misschien nog een kans om te winnen gehad.”

Fin Zulauf - tweede plek voor AVIA W&S Motorsport
“Het was een geweldige race, vooral aan het einde van Daniel met zijn geweldige inhaalwedstrijd. We hebben goede punten gepakt, wat belangrijk is voor het kampioenschap. Ik was ook erg tevreden met mijn stint.”

Jan Philipp Springob - derde plek voor CV Performance Group
“De derde plaats is geweldig, ook al hadden we soms zelfs de hoop om te winnen. Ik denk dat we in de banden teveel luchtdruk hadden. Dus uiteindelijk is het niet helemaal gelukt. We zijn nog steeds tevreden."

Simon Primm - derde plaats voor CV Performance Group

"Alles ging goed samen vandaag. We hebben er het maximale uitgehaald. Uiteindelijk was de Porsche simpelweg te snel. Misschien hadden we dan toch de Aston Martin kunnen pakken. We scoorden goede punten met de derde plaats.” 

ADAC GT4 Germany, 5. + 6. Rennen Nürburgring 2023 - Foto: Gruppe C Photography
Voor Sasse/ Ortmann betekende vandaag weer een stapje dichterbij de titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet