Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Ook in 2024 komt de DTM weer naar CM.com Circuit Zandvoort

230805 DTM Zandvoort
Ook volgend jaar zijn de DTM-bolides weer in Zandvoort te bewonderen

Na de succesvolle terugkeer van de DTM op CM.com Circuit Zandvoort eind juni komt de prestigieuze serie ook in 2024 weer in ons land in actie. Rondom het DTM-weekeinde op de Nürburgring presenteerde de organiserende ADAC de kalender voor 2024, wat al in een zeer vroegtijdig stadium duidelijkheid verschaft. Opnieuw staan er acht evenementen van elk twee races in drie landen op het programma, waarbij de Zandvoortse ronde van 7 tot en met 9 juni wordt afgewerkt. Daarmee is Zandvoort net als dit jaar de derde bestemming van het seizoen.

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto: ADAC


Dit jaar werd er vanwege de overname van de DTM-organisatie door de ADAC pas eind mei en daarmee exreem laat gestart. Volgend jaar is er weer sprake van een normale seizoensstart, eind april op Oschersleben. Daarna volgt eind mei een optreden op de DEKRA Lausitzring, gevolgd door de Zandvoortse ronde begin juni. Daarna volgen evenementen op de Norisring, de Nürburgring, de Sachsenring, de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg als enige andere niet-Duitse ronde naast Zandvoort en tenslotte de finale van 18 tot en met 20 oktober in Hockenheim.

Gekeken wordt nog naar een mogelijkheid om een extra evenement in een ander Europees land toe te voegen, zoals ADAC-sportbaas Thomas Voss verklaarde.

De DTM-kalender voor 2024 op een rij:
26-28 april: Oschersleben (D)
24-26 mei: DEKRA Lausitzring (D)
7-9 juni: CM.com Circuit Zandvoort (NL)
5-7 juli: Norisring (D)
16-18 augustus: Nürburgring (D)
6-8 september: Sachsenring (D)
27-29 september: Red Bull Ring (A)
18-20 oktober: Hockenheimring Baden-Württemberg (D)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet