Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Indycar sluit 2024 seizoen in Nashville af

Voor het eerst zal in de geschiedenis van Indycar het seizoen op het stratencircuit van Nashville worden afgesloten. Het slotweekend van Indycar vindt van 13-15 september 2024 plaats. De Indycar-organisatie deelde dit afgelopen nacht mede.

2023 Newgarden
Begin van de week was het nog even Josef Newgarden dag. De man die het allemaal triggerde voor zijn thuisstaat.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Team Penske/Indycar

Indycar sluit 2024 seizoen in Nashville af
Niet op een traditioneel maar op een stratencircuit zal het Indycar-seizoen volgend jaar afgesloten worden. Het nieuwe circuit beschikt over een lengte van 2,17 mijl en er wordt een opkomst van meer dan 250.000 fans verwacht. De nieuwe configuratie loopt door de honky tonky wijk van de stad en heeft zeven bochten. Eigenlijk is het de thuisbasis van de bars die eigendom zijn van de grootste namen in de countrymuziek zoals Jason Aldean, Dierks Bentley, Luke Bryan, Garth Brooks, Eric Church, Alan Jackson, Miranda Lambert, John Rich en Blake Shelton.Het Schermerhorn Symphony Center in Nashville wordt beschouwd als één van de mooiste locaties waar op maandag 16 september 2024 de Indycar Victory Lap Celebration zal plaatsvinden. Schermerhorn is een favoriete locatie geweest van artiesten zoals Dolly Parton en de hedendaagse popsensatie Harrie Styles.

Indycar CEO Mark Miles: De race van volgend jaar in Nashville wordt een ongebreidelde viering van de meest felle en competitieve autosport ter wereld, tegen de achtergrond van een innovatief en adembenemend podium met een van de belangrijkste wereldwijde entertainmentevenementen. districten ter wereld. Binnenkort hebben we meer te vertellen over een heel weekend vol activiteiten, zowel op als naast het circuit, dat volledig inspeelt op het groeiende bereik en de relevantie van een opkomende en grote stad.”

Matt Crews CEO van de Big Machine Music City Grand Prix: "Het feit dat INDYCAR Nashville en de Big Machine Music City Grand Prix heeft gekozen als het bekronende evenement, is een bewijs van onze fans, partners, belanghebbenden alsmede de horeca-industrie van Nashville in zijn geheel.De mogelijkheid om onze stad en staat het gehele jaar door te promoten en deze race naar het hart van Nashville te brengen, is een absolute eer. De Big Machine Music City Grand Prix blijft groeien naar niveaus die ik nooit voor mogelijk had gehouden.”

Bill Lee gouverneur van de Staat Tennessee: “ Als de thuisstaat van Josef Newgarden, tweevoudig kampioen in de Series en huidig Indianapolis 500-kampioen, is het logisch dat Tennessee een van de grootste races van het seizoen zou organiseren. Met de nationale en internationale schijnwerpers op Nashville, zal de wereld zien wat de inwoners van Tennessee al weten dat waar is - dat er geen beter podium is om te racen dan Music City.” Afgelopen maandag was het zelfs Josef Newgarden dag in Tennessee wat veel festiviteiten in aanloop naar de wedstrijd dit weekend betekende.

2023 Tennessee 24
Plattegrond van de nieuwe locatie in Nashville 2024.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet