Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

Lamborghini Super Trofeo: Leitch nieuwe kampioenschapsleider na winst Nürburgring, podiums voor Buurman en Pijl

230729 Start
Maar liefst 45 Huracáns namen deel aan de Lamborghini Super Trofeo Europe op het circuit in het Eifelgebergte

Het Europese Lamborghini Super Trofeo-kampioenschap stond afgelopen weekend in het voorprogramma van de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup powered by AWS op de Nürburgring. Mattia Michelotto en Gilles Stadsbader schreven Race 1 op hun naam, maar het duo van Vincenzo Sospiri Racing maakte een fout in Race 2 en viel ver terug. Brendon Leitch (Leipert Motorsport) maakte daar op de zondag goed gebruik van door te zegevieren en de leiding in de puntenstand over te nemen. Er was Nederlands succes met podiums voor Daan Pijl (Rebelleo by Bonaldi Motorsport) en voor Yelmer Buurman en Nigel Schoonderwoerd (Iron Lynx).

Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: Lamborghini


Michelotto ving de zaterdagsrace aan vanaf pole position en zou met Stadsbader van start tot finish leiden. Ze sleepten hun derde overwinning van het seizoen binnen. Leitch begon als zevende, maar maakte gaandeweg de ene na de andere positie goed om als tweede de zwart-witgeblokte vlag te zien. Amaury Bonduel (BDR Compétition by Group PROM) completeerde het podium in de Pro-klasse. Pijl, uitkomend onder de naam Daan Arrow, finishte als zevende samen met Abbie Eaton. Frederik Schandorff (Target Racing) startte vanaf de tweede plaats algemeen en samen met amateurrijder Antares Au domineerde hij Pro-Am. Schoonderwoerd versloeg Martin Ryba (Brutal Fish Racing Team) en Broněk Formánek (Mičánek powered by Buggyra ACCR) in een spannend gevecht en werd tweede in die klasse samen met Buurman voor het San Marineze duo Emanuel Colombini en Emanuele Zonzini (Iron Lynx).

230729 Badawy
Dankzij Badawy werd het Egyptische volkslied afgespeeld na afloop van de de zaterdagsrace

Ibrahim Badawy, de 17-jarige rookie uit Egypte, pakte zijn allereerste overwinning voor Lamborghini Roma by DL Racing na een spin van Marc Rostan (Iron Lynx) die later samen met Claude-Yves Gosselin zou uitvallen. Badawy versloeg Adrian Lewandowski & Grzegorz Moczulski (GT3 Poland) en Pierre Feligioni & Renaud Kuppens (Boutsen VDS) in de Am-klasse. Paolo Leonardo Biglieri & Peter Matić (Bonaldi Motorsport) en Jürgen Krebs (Leipert Motorsport) zorgden voor een spannende finish in de Lamborghini Cup-klasse. Eerstgenoemden kwamen slechts 0,274 seconden eerder over de streep dan de Duitser. Vader-en-zoon Luciano en Donovan Privitelio (Iron Lynx) maakten het podium af voor Gerard van der Horst (Van der Horst Motorsport).

230729 BiglieriMatic
Biglieri en Matić bleken onverslaanbaar in de Lamborghini Cup

UITSLAG RACE 1

Pijl maakte in de zondagsrace een ontzettend goede start mee op een opdrogende baan, haalde Loris Spinelli (Vincenzo Sospiri Racing) en Bonduel in, en ging op de manier van derde plek naar de leiding. Net voor de pitstopfase ging Pro-Am-coureur Spinelli weer voorbij aan Bonduel en Pijl om de algemene eerste plek te pakken. Na de rijderswissel werd Eaton ingehaald door Bonduel en Leitch. Laatstgenoemde greep de overwinning en de leiding in de tussenstand. Bonduel werd tweede, terwijl Eaton en Pijl het podium completeerde in de Pro-klasse. Michelotto en Stadsbader werden slechts tiende na een crash van de Belg. Andrzej Lewandowski en Spinelli waren oppermachtig in de Pro-Am-klasse voor Au & Schandorff en Karol Basz & Formánek. Buurman en Schoonderwoerd bereikten de finish niet na een crash. Benjamin en Robert van den Berg (HBR Motorsport) werden zevende in Pro-Am na een uitvalbeurt in Race 1.

230730 Leitch
Leitch verliet de Nürburgring met een voorsprong van twaalf punten op Michelotto en Stadsbader

Gabriel Rindone (Leipert Motorsport) won voor de vierde maal dit seizoen in de Am-klasse. Hij pakte de leiding af na een foutje van Feligioni in de slotfase. Achter Feligioni en Kuppens maakten Giovanni Anapoli en Piergiacomo Randazzo (Vincenzo Sospiri Racing) het podium voor amaterrijders af. Biglieri en Matić wisten wederom Krebs te verslaan in de Lamborghini Cup-klasse. Van der Horst liep wederom net het podium mis. De Nederlander kwam een paar seconden achter Jason Keats en Charlie Martin (Brutal Fish Racing Team) over de streep.

230730 EatonPijl
Eaton en Pijl pakten in de zondagswedstrijd hun eerste podium van het seizoen

UITSLAG RACE 2

De Lamborghini Super Trofeo Europe gaat nu de zomerstop in, voordat het op 16 en 17 september in het voorprogramma staat van de Fanatec GT World Challenge Europe Sprint Cup powered by AWS in Valencia.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet