Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: "Big six" in plaats van "Big five" - DTM biedt vrijdag voor de eerste keer "Circuit Safari" aan

IMG 1664
Met bussen het circuit op: aanstaande vrijdag voor het eerst ook bij de DTM op de Nürburgring

De “big five” zijn in dit geval niet olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard, maar zelfs de “big six”: GT3-auto’s van Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche. Aanstaande vrijdag biedt de DTM-organisatie op de Nürburgring, waar het vierde DTM-evenement van het seizoen gehouden wordt, een unieke gelegenheid voor bezoekers: meerijden tussen de DTM-auto’s tijdens de vrije training, in een comfortabele reisbus. Uit eigen ervaring kunnen we melden dat dit echt iets zeer speciaals is!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto’s: Rebocar/R. de Boer


IMG 1698
Met de bus tussen de raceauto's, hier in 2019 op Fuji

In Japan is het al jarenlang heel gebruikelijk bij grote autosportevenementen: de “Circuit Safari”. Net als tijdens een echte safari zitten de deelnemers op veilige afstand, in dit geval in een comfortabele reisbus in plaats van in een terreinauto. Tijdens de officiële DTM-test in april op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg werd dit voor het eerst in de DTM uitgeprobeerd en nu biedt de organiserende ADAC tijdens een raceweekeinde deze gelegenheid. Op vrijdag kan van 15.30 tot 16.00 uur twee ronden lang worden meegereden, voor een prijs van 99 Euro per persoon. Dichter bij de DTM kom je niet…

IMG 1748

Uw redacteur had in 2019 op het circuit van Fuji tijdens de “DTM x Super GT Dream Race” de gelegenheid om zo’n “Circuit Safari” eens zelf te mogen beleven, nadat bij eerdere bezoeken aan Japanse race-evenementen alle beschikbare plaatsen voor de busritten reeds lang van tevoren waren uitverkocht. Vanuit Europees perspectief is het idee om met een grote reisbus tussen de ranke raceauto’s door te rijden wellicht wat vreemd, maar uiteraard staat veiligheid voorop en worden er geen risico’s genomen. Bovendien weten de coureurs wat er te gebeuren staat, en het zijn tenslotte professionele rijders die weten wat ze doen.

In Japan was het zo dat de bus eerst een ronde aan de buitenkant van het circuit reed, zodat de passagiers aan de ene kant van de bus goed zicht op de raceauto’s hadden, en na één ronde van lijn wisselde naar de binnenkant, om ook de inzittenden aan de andere zijde van de bus een goed perspectief op de raceauto’s te bieden.

Kaarten voor de “Circuit Safari” op de vrijdag van het DTM-weekeinde op de Nürburgring kunnen – zo lang de voorraad strekt – worden besteld via deze site: https://www.adac-motorsport.de/adac-gt-masters/dtm-tickets-2023/

IMG 1638
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet