Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

Supercars: Simona de Silvestro maakt comeback op Bathurst met wildcard inschrijving

Het DJR Shell V Power Racing Team schrijft dit jaar voor het eerst in de geschiedenis een wildcard voor de Bathurst 1000 later dit jaar in. De derde DJR Shell V Power Ford Mustang zal bestuurd worden door niemand minder dan Simona de Silvestro die overigens door Porsche hiervoor werd vrijgesteld.

2023 Simona

Tekst: Willem J. Staat
Foto: DJR Shell V Power Racing


Simona de Silvestro maakt comeback op Bathurst met wildcard inschrijving
Voor het team van Dick Johnson deed zich recentelijk de kans voor na een wijziging in de accreditaties van het Supercars-kampioenschap. De inschrijving kwam ook tot stand met steun van de zakelijke partners van DJR. De combinatie van ervaring en jeugd biedt een geweldig platform voor een wildcard inschrijving om dit jaar op Mount Panorama competitief te zijn. De Zwitserse Silvestro zal op Bathurst samen met het aanstormende talent Kai Allen, die momenteel in de Dunlop Super2 series een combinatie vormen.

David Noble Chief Executive Officer van Dick Johnson Racing was vol enthousiasme over deze aankondiging. “Deze wildcard inschrijving zat er voor Dick Johnson Racing al een tijdje aan te komen en wij zijn hier bijzonder enthousiast over. Het enthousiasme en het talent van Kai vermengd met de ervaring van Simona is natuurlijk de perfecte combinatie. Zonder steun van onze geweldige partners Viva Energy Australia (Shell Licentiehouder in Australië), WM Waste en Rheem and Pivotel zou dit niet mogelijk zijn. Als organisatie zijn we gedreven om te slagen en streven wij ernaar om een concurrerende auto op Bathurst af te leveren."

Simona de Silvestro is ontzettend verheugd om naar de Supercars terug te kunnen keren. Simona de Silvestro: “Ik vind het geweldig om weer op het iconische circuit van Bathurst te kunnen racen en wil DJR en Shell V Power voor deze geweldige kans bedanken. Vier jaar is eigenlijk te lang geweest maar wie had in 2019 gedacht dat ik lang niet meer naar Australië zou kunnen reizen. Ik kijk er naar uit om met het jonge talent Kai Allen samen te werken en ik weet zeker dat we een geweldig team zullen vormen. Natuurlijk wil ik ook Harvey Norman en Katie Page bedanken. Beiden hebben mij destijds in Australië ondersteund. Ik kan nauwelijks wachten om in september naar Australië terug te keren om de nieuwe Gen3. Auto te gaan testen."


Supercars debutant Kai Allen deelde ook zijn enthousiasme om deel uit te mogen maken van één van de langst bestaande en gerespecteerde racing teams down under. “Ik kijk er naar uit om met zo’n goed geïnformeerd en gerespecteerd team, dat in de loop der jaren zoveel succes heeft geboekt, samen te mogen werken. Samen rijden met Simona wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van het jaar en ik kan nauwelijks wachten om van zo’n ervaren rijdster te leren” aldus Kai Allen.

Andrew Egan General Manager Customer and Marketing van Viva Energy verklaarde dat men bij Viva Energy erg verheugd om twee van zulke getalenteerde coureurs te mogen ondersteunen. Andrew Egan: “Het is zo’n enorm groot autosportevenement en wij zijn erg verheugd dat Simona en Kai achter het stuur van de derde Shell V Power Mustang met het startnummer 98 plaatsnemen. Het startnummer 98 is een eerbetoon aan onze premium loodvrije brandstof met een octaangehalte van 98 Shell V Power Unleaded 98. Het is natuurlijk ook geweldig dat we onze steun aan Dick Johnson Racing kunnen continueren. Sinds 1967 maken wij al deel uit van hun reis.”

Teambaas Ben Croke: “Kai Allen is een jong talent waar wij al meer dan een jaar naar op zoek zijn. Hij reed vorig jaar tijdens een evaluatie dag in de Mustang en ik was erg onder de indruk van zijn snelheid, volwassenheid en arbeidsethiek. Simona brengt een schat aan ervaring mee naar het team. Voor Kai zal zij tijdens zijn eerste Repco Bathurst 1000 een fantastische mentor zijn. Zeker omdat zij een inspiratie blijft voor aspirant vrouwelijke coureurs.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet