Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Een punt voor Richard Verschoor bij FIA F2 op de Hungaroring

23jgp21jy539

Richard Verschoor heeft op de Hungaroring in de sterk gereden hoofdrace een punt gescoord in het FIA Formule 2 kampioenschap. Het TeamNL-talent startte de wedstrijd na een ongelukkige kwalificatie in beide races vanaf plek twaalf. Op de relatief korte baan waar inhalen lastig is, wist Verschoor twee posities goed te maken, waarmee hij toch nog een punt wist te scoren. De Van Amersfoort Racing-coureur werd in de sprintrace een dag eerder als dertiende geklasseerd.

Tekst en foto's: PR

23jgp21jy506


Al een week na de races op Silverstone kwam het FIA Formule 2 kampioenschap voor de tiende ronde van de titelstrijd in actie op de Hungaroring. In tegenstelling tot het zeer snelle circuit van Silverstone is de baan net buiten Budapest met veertien bochten relatief langzaam. Richard Verschoor hoopte na het eerste puntloze weekend van dit seizoen op Silverstone de goede lijn die hij met zijn zege in de hoofdrace op de Red Bull Ring had gevonden weer op te pakken.

23jgp22jy439

Op de Hungaroring is een goede startpositie uiterst belangrijk, want inhalen is op deze 4.381 km lange baan erg lastig. Helaas leverde de kwalificatie voor Verschoor geen goede uitgangspositie op. Net voor het einde van de sessie stond hij op de tiende positie en dat zou hem de poleposition opleveren in de sprintrace, maar de tijd van de Nederlander werd in de slotfase toch nog door twee rijders verbeterd. Zo moest Verschoor genoegen nemen met een twaalfde plaats en dat is op de Hungaroring een moeilijke startpositie.

23jgp22jy407

Vaak levert met name de beginfase van een Formule 2-race kansen op om posities te winnen, want incidenten op de baan zijn eerder regel dan uitzondering. Hier had Verschoor deze race echter geen baat bij, want dit keer was de uitzondering wel van toepassing. Nadat het TeamNL-talent in de beginfase een positie verloor, begon al meteen het op de Hongaarse piste bekende treintje rijden. Verschoor kon de rijder voor hem prima volgen, maar vond geen mogelijkheid om een inhaalpoging te ondernemen. Dat bracht hem na 28 ronden een toch wel teleurstellende dertiende positie en dus helaas geen punten.

23jgp22jy415

Bij de start van de hoofdrace over 37 ronden behield Verschoor zijn twaalfde positie. Hij maakt in de beginfase een positie goed en dat beloofde veel goeds, want nu was de kans op de zo belangrijke punten voor het klassement binnen handbereik. Gestart op de medium banden bleef de VAR-coureur zijn voorligger en teamgenoot Juan Manuel Correa binnen een seconde volgen, in de hoop verder naar voren te komen.

23jgp21jy290

Na zijn pitstop viel Verschoor even terug naar de zestiende positie, maar toen alle rijders hun verplichte stop hadden gemaakt reed hij weer op de elfde plaats, nog altijd binnen een seconde achter zijn teamgenoot. De Nederlander wist vervolgens een positie goed te maken en zo gloorde voor dit weekend toch nog een klein succesje. Na 37 ronden reed Verschoor inderdaad als tiende onder de vlag door en pakte zo een punt voor het kampioenschap

Het FIA Formule 2 kampioenschap wordt volgend weekend alweer vervolgd op het circuit van Spa-Francorchamps. Daarna hebben de teams en rijders even tijd om op adem te komen met een zomerstop van vier weken. Van 25 tot en met 28 augustus gaat het FIA F2-seizoen weer verder met de wedstrijden op Verschoor’s thuiscircuit in Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet