Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT4 European Series: Dubbelzege voor BMW na bloedstollende gevechten op Misano

230715 Startgt4
De tweede helft van het Europees GT4-seizoen begon in Italië met twee spannende sprintraces van ieder een uur

De GT4 European Series powered by RAFA Racing Club stond afgelopen weekend in het voorprogramma van de Fanatec GT World Challenge Europe Sprint Cup powered by AWS op Misano World Circuit Marco Simoncelli. Robert Consani en Benjamin Lariche (Team Speedcar) waren het snelst in beide kwalificatiesessies, maar moesten hun meerdere erkennen in de BMW’s van Gabriele Piana en Michael Schrey (Hofor Racing by Bonk Motorsport) in Race 1 en van Berkay Besler en Tom Edgar (Borusan Otomotiv Motorsport) in Race 2. Na een puntloos weekend op Circuit de Spa-Francorchamps kwam de Nederlandse V8 Racing-Chevrolet Camaro GT4.R van Kenny Herremans en Dante Rappange tweemaal in de top tien terecht in Italië.

Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: SRO (Patrick Hecq & Kevin Pecks)


In de openingsfase van de zaterdagsrace streden Lariche, Lluc Ibañez (NM Racing Team) en Rappange om de leiding, een gevecht dat tweemaal werd onderbroken moest worden. Eerst zorgde Massimiliano Tresoldi (W&D Racing Team) voor een Safety Car-periode na een crash richting Curva del Carro. Vervolgens was er een tweede neutralisatie voor Noam Abramczyk (Team Fullmotorsport). De Fransman lag op de eerste plek in de Pro-Am-klasse, totdat plotseling de ophanging van zijn Audi het begaf. Ibañez had een goede pitstop en zijn ploegmaat Alex Papadopulos kwam voor Consani op de baan terecht. Yağız Gedik (Borusan Otomotiv Motorsport) ging voorbij aan Herremans, voordat ze allebei werden gepasseerd door Piana. Lariche haalde Papadopulos in net vóór een Safety Car voor de uitgvallen Aston Martins van Jessica Bäckman (racing one) en Romain Carton (Mirage Racing by MB Performance).

230714 HerremansRappange
Herremans en Rappange verlieten Misano op de achtste plek in het Silver Cup-kampioenschap

Na de herstart vochten Lariche en Piana steeds feller om de overwinning, totdat ze elkaar raakten in de laatste ronde. Beide auto’s kwamen met lichte schade over de finish en de laatstgenoemde won samen met Schrey voor Consani en Lariche. Ibañez en Papadopulos verdienden een podiumpositie voor Edgar en Besler, terwijl Herremans en Rappange de top vijf completeerden. Ook een andere Nederlander kwam in de punten: Nathan Schaap werd achtste in de Allied-Porsche samen met Alexander Hartvig. Grégory Guilvert en Christophe Hamon (Saintéloc Junior Team) versloegen Denis Bulatov en Lukas Mayer (EastSide Motorsport) in Pro-Am. Markus Lungstrass en Lorenz Stegmann (TSR Team Spirit Racing) maakten het podium in de klasse af na een straf voor Jean-Bernard Bouvet en Antoine Leclerc (Code Racing Development). Julien Piguet en Alban Varutti (AVR-AVVATAR) domineerden in de Am-klasse voor Florent Grizaud en Kévin Jimenez (GPA Racing) en Jean-Paul Dominici en Jean-Mathieu Leandri (Chazel Technologie Course).

230715 PianaSchrey
Dankzij een overwinning en een tweede plaats wisten Piana en Schrey hun voorsprong in de tussenstand uit te breiden

UITSLAG RACE 1

Consani, Besler en Piana streden de eerst helft van de zondagsrace constant om de leiding en soms gingen ze op de rechte stukken zelfs driedik en hun teamgenoten vochten verder na de verplichte pit stops. Besler en Edgar wonnen uiteindelijk voor Piana & Schrey en Consani & Lariche. Gedik en Enzo Joulié kwamen als vierde over de streep voor Marc De Fulgencio en Marcel Lenerz (BCMC Motorsport by EastSide Motorsport), Étienne Cheli en Antoine Potty (Xwift Racing Events) en Pro-Am-winnaars Guilvert en Hamon. Herremans en Rappange werden achtste algemeen en zevende in de Silver Cup. Bulatov en Mayer werden wederom tweede in hun klasse voor Jakub Knoll en Filip Vava-Atanackovic (NM Racing Team) die het Pro-Am-podium afmaakten. Davide Meloni en Tresoldi zegevierden in hun thuiswedstrijd in de Am-klasse voor Piguet & Varutti en Ivan Jacoma & Niki Leutwiler (Centri Porsche Ticino).

230715 GuilvertHamon
Guilvert en Hamon hebben vijf van de acht wedstrijden op hun naam geschreven in de Pro-Am-klasse

UITSLAG RACE 2

De GT4 European Series powered by RAFA Racing Club gaat nu de zomerstop in, voordat ze op 2 en 3 september weer in actie komen op de Hockenheimring.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet