Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BMW M2 CS Racing Cup Benelux

BMW M2 CS Racing Cup Benelux: Presteren met een lach bij Kustlicht

DRIVER PORTRAITS 36

Sandra van der Sloot en John van der Voort hebben samen meer jaren race-ervaring dan welke andere equipe in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux dan ook. Toch geniet het duo nog iedere race, zowel op de baan als van de sfeer daaromheen. Daarbij wordt er door de equipe met als teamnaam Kustlicht ook nog volop strijd geleverd, met een podiumpositie in het Trophy-klassement als ultieme beloning van weer een mooi raceweekend.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


Superprix at Circuit Zolder, Zolder, Belgium, July, 8, 2023, Photo: Rob Eric Blank


Het is een bloedhete zaterdagmiddag op Circuit Zolder als Sandra van der Sloot naast het opblaaszwembadje achter de pits van JJ Motorsport rustig van het mooie weer zit te genieten. “Er wordt voor straks regen en onweer voorspeld. Als die bui inderdaad komt, zal John wel vragen of ik wil starten”, klinkt het bijna hoopvol. Van enige spanning of stress voor de wedstrijd die over een uur zal beginnen is geen sprake.

DRIVER PORTRAITS 32

Met zoveel jaren ervaring niet verwonderlijk, al is de drive om te presteren en zich te meten met de jongere garde er nog steeds. Van der Sloot vormt een equipe met John van der Voort, met zijn 73 jaar ook beschikkend over vele jaren race-ervaring. Het duo geniet nog van iedere circuitminuut, zowel op de baan als daarbuiten.

 sandra lacht
Sandra bij haar debuut in 1992 (Foto: Gerrie Hoekstra)


Hoe is het duo eigenlijk bij elkaar gekomen? “Ik ben in 1992 begonnen en daarna van alles gereden, sprint en endurance. In de periode van de financiële crisis ben ik er een tijdje tussenuit geweest. In 2017 werd ik gebeld door Robert van den Berg. John van der Voort reed toen bij zijn team en John zocht iemand om mee samen te rijden. Zo heb ik John leren kennen. Inmiddels zijn we dikke maatjes en echte vrienden. Ook buiten de raceweekenden hebben we veel contact. Het is altijd lachen met hem. Toen de BMW M2 CS Racing Cup werd geïntroduceerd heeft John zo’n auto gekocht en die in eerste instantie verhuurd. Vorig jaar wilde hij er zelf in gaan rijden en zijn we dus ingestapt. Dit is het eerste volledige seizoen. De auto is ondergebracht bij JJ Motorsport, een ontzettend leuk team met gezellige mensen”, blikt Van der Sloot terug op het ontstaan van de samenwerking.

Superprix at Circuit Zolder, Zolder, Belgium, July, 8, 2023, Photo: Rob Eric Blank 

“John mag dan 73 jaar zijn, maar hij is nog ontzettend druk met zijn werk en reist daarvoor ook heel veel. Het racen is voor hem een uitlaatklep. Hij geniet van deze raceweekenden, niet alleen van het rijden maar minstens zoveel van de sfeer eromheen. Het is echt een uitje voor hem, mensen om hem heen, lachen en genieten. Dat zie je ook aan de hele aankleding hier achter de pits, met opblaaszwembad en al. We lachen met z’n tweeën heel wat af in zo’n weekend, echt geweldig”, benadrukt Van der Sloot het sociale element van dit soort weekenden.

sandra helm


Maar net als voor Van der Sloot is ook voor Van der Voort het racen allerminst bijzaak. “Hij is nog altijd fanatiek, al is hij iets voorzichtiger dan ik. Hij wil nog steeds presteren en geniet volop als we dan het podium halen. Dat zijn geweldige momenten.” Van der Voort neemt meestal de start voor zijn rekening om na zo’n 25 minuten het stuur over te geven aan Van der Sloot. “Ja, klopt. Bij de start kan hij dan met de rest mee en in gevecht gaan met bijvoorbeeld Dick van Elk. Dan is er ook geen druk om een positie vast te moeten houden tot de finish.”

Superprix at Circuit Zolder, Zolder, Belgium, July, 8, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Ondanks de vele racekilometers die ze afgelegd heeft en de grote verscheidenheid aan auto’s die ze bestuurd heeft, geniet Van der Sloot van het rijden met de BMW. “De BMW rijdt super leuk, maar is wel aan de zware kant. Omdat je met z’n tweeën rijdt, moet je met de setup een beetje de middenweg kiezen. Wat setupvoorkeur verschillen John en ik nogal. Maar niet alleen het rijden is leuk, ik geniet echt van die wedstrijden waarin ik de strijd kan aangaan met een stel directe concurrenten. Dat blijft geweldig, hoeveel en wat je ook gereden hebt.”

rijderswissel

In de eerste race van het Zolder Supercar Madness-weekend kwam die strijd er niet, maar in de op zondag verreden tweede wedstrijd legde het duo Van der Sloot/Van der Voort beslag op de derde plaats in de Trophy en daarmee mocht de gang naar het podium opnieuw worden gemaakt.

podium

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet