Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diverse klassen

Een nieuw tijdperk is aangebroken

2

Een nieuw tijdperk is vandaag gestart: in Zweden waren Bas Koeten van Bas Koeten Racing en Greaham Hofmans aanwezig bij de lancering van de NXTGenCup, een 100% electrische raceklasse. Op het circuit van Gelleråsen (Karlskoga) reden maar liefst 16 identieke electrische MINI’s hun eerste collectieve testdag in de aanloop naar het raceseizoen dat over een maand van start gaat.

4


Bas Koeten: “Al lange tijd zijn we achter de schermen bezig met dit project en vandaag was echt een mijlpaal. De mensen achter de NXT Gen Cup hebben bergen werk verzet en hebben een meesterwerk geproduceerd. Met onze pupil Greaham Hofmans gaan wij het electrische avontuur aan. Niet alleen in Zweden, maar ook in Oschersleben en op de Nürburgring tijdens het DTM-evenement. De spanning is voelbaar bij iedereen, maar het is echt geweldig!”

6


Greaham Hofmans: “Deze eerste testdag was enorm leerzaam. Ik heb de auto goed leren kennen. Het is echt vernieuwend en uitdagend. Geen ABS, veel trekkracht, lekker puur. Ondanks dat het een kennismakingsdag was voor alle deelnemers, werd er met een schuin oog naar de timing gekeken. De top 12 zat binnen 1,5 seconden. Ik heb 73 rondes op één dag gereden, het meeste van iedereen. Nu verder leren en optimaliseren. En genieten.”

5


Op donderdag is er nog een testdag voor de deelnemers aan de NXT Gen Cup. Het seizoen gaat op 8-9 juli van start. Deelnemers zijn 14-24 jaar.

9

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet