Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Groeten vanaf de Norisring 2023

Voor het eerst sinds 2019 weer terug op de Norisring in Nürnberg. Veel is er veranderd. De fantastische Class 1 auto’s zijn in het museum verdwenen en een aantal toprijders uit die periode zijn door hun werkgevers met pensioen gestuurd en hebben voor de GT3-generatie plaats moeten maken. De ADAC heeft afgelopen winter de DTM van de ITR overgenomen en voor de eerste maal werd er op de Norisring onder ADAC auspiciën verreden. Met 102.000 toeschouwers kon men bij de ADAC op een geslaagd weekend terugkijken. Gedurende het gehele weekend bestond er bij de organisatie dan ook de vrees dat de klimaatklevers zouden toeslaan.

2023 Spelen met de muur
Eén van de mooiste events op de Norisring is natuurlijk de DTM. Het contract tussen de MCN en de ADAC zal zeker in de komende periode verlengd worden. 

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

Groeten vanaf de Norisring 2023
Kort voor de start sloegen de klimaatklevers inderdaad toe maar niet na een marshall mishandeld te hebben. De betrokken personen zitten daarvoor nog steeds achter slot en grendel. Het enige minpuntje op een meer dan geslaagd autosportweekend. De stad Nürnberg en haar bevolking staan gelukkig volledig achter dit evenement al zijn er achter de schermen wel geluiden die om een Formule E-wedstrijd roepen. Maar nergens anders ervaren de fans zo dichtbij het geluid en de emotie van het racen. Niets klinkt zo mooi als de GT3 geluiden tussen de historische muren. Omdat Audi, BMW en Mercedes hun werknemers niet of nauwelijks meer voor dit evenement uitnodigen waren er duidelijk wat minder bezoekers. De Audi Roodkapjes zoals ze destijds genoemd werden lijken volledig te zijn verdwenen. Gelukkig zijn er bedrijven zoals Milwaukee (gereedschap) en DEKRA die voor de fans wel groot uitpakten.
2023 Publiek 1
Ondanks de enorme hitte was er aan fans geen gebrek.

De DTM voor de GT3 was natuurlijk het absolute hoogtepunt terwijl er bij de Tourenwagenlegenden, de ADAC GT Masters, ADAC Prototypen Cup prachtige autosport te beleven viel. En het is natuurlijk altijd mooi om op de Norisring het Wilhelmus te horen. Senna van Soelen zorgde daar afgelopen zaterdag na een prachtige inhaalwedstrijd voor. Twee prachtige DTM races waarin Sheldon van der Linde(Schubert Motorsport) en Thomas Preining schitterden. Hopelijk mogen we nog lang in de toekomst van dit prachtige evenement genieten.

2023 Blikje vullen
Onder de provisorische douches kon je gemakkelijk het nodige vocht in voorraad nemen.

2023 Douche 2
Het was behoorlijk warm en de bezoekers konden zich gelukkig op diverse manieren afkoelen.

2023 Petje
Vrachtwagen ladingen vol met petjes werden aangerukt.

2023 Lowenbrau
Schaduwplekken genoeg om het vochtgehalte op peil te houden.

2023 Zwembadje
Voor de bezoekers van de Milwaukee tribune was er zelfs een zwembadje om af te koelen mocht het nodig zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet