Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Autosport is net als golfen, je krijgt er geen genoeg van

4 juli 2023 DRDO Race 2 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus

Het is warm dinsdagavond op Circuit Zandvoort en vooral de temperatuur in het kantoor van de heren coureurs loopt aanzienlijk op. Eén van de routiniers moet in eerste instantie even overgehaald worden voor een interview, maar na de kwalificatie neemt Raimond van Steen, na een koud drankje, toch uitgebreid de tijd om zijn verhaal te vertellen. En dat doet hij met een brede glimlach, nadat hij met zijn al wat oudere BMW E46 Compact de snelste tijd in de kwalificatie heeft gedraaid in de Standaard klasse.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Chris Schotanus


4 juli 2023 DRDO Race 2 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus


“Ik ben een laatbloeier, ik begon met racen toen ik 49 jaar jong was en rijdt nu al 15 jaar. Mijn vrouw vond in die tijd dat ik in een verlate midlife crises zat en begreep helemaal niet waarom ik dit allemaal deed. Als zelfstandig ondernemer had ik Aad Stoker als boekhouder en die was zelf ook actief op de racebaan. Als zijn klant werd ik een keer uitgenodigd om naar Zandvoort te komen. Ik vond het hartstikke leuk en kreeg gelijk de opmerking ‘probeer het zelf ook eens’ en toen was ik verkocht. Ik heb mijn racelicentie gehaald bij de Dutch Race Driver Academy van Danny en Dillon en ben toen bij de DNRT Endurance gaan racen. Daar reed van alles door elkaar, vooral de veel snellere Sakers reden je om de oren. Na deze periode ben ik bij de DRDO gekomen. Ik rij al die jaren met dezelfde auto en klungel er af en toe een beetje aan.”


“Ik heb nu een redelijke status van ouderdom bereikt en trek het niet meer om in mijn ééntje te rijden, daarom rijd ik samen met Hans Creemers. Maar die is nu op vakantie in Spanje zodat ik het vandaag weer helemaal alleen moet gaan doen. Hans zit nu op zijn vakantieadres gewoon naar de livetiming te kijken hoe ik het er van af breng, zo fanatiek is hij wel. Wedden dat ik straks gelijk een berichtje van hem krijg?!”

4 juli 2023 DRDO Race 2 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus


“Toen ik met mijn vrouw naar Texel ben verhuisd had ik min of meer beloofd om te gaan stoppen met de autosport. Maar ik kan het niet, het is net als met golfen, je krijgt er geen genoeg van.” Op de vraag of hij regelmatig op de golfbaan te vinden is, antwoordt Van Steen verrassend. “Er is een mooie golfbaan op Texel, daar ben ik maar één of twee keer geweest. Dat is niets voor mij, ze zijn nog steeds mijn golfballen aan het zoeken.”

4 juli 2023 DRDO Race 2 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus


“Elke ondernemer vindt het format van de DRDO ideaal. Het kost je niet te veel tijd en de sfeer is lekker relaxt.” En plots is daar een melding uit Spanje. Hans Creemers vindt het allemaal fantastisch wat er met Raimond op Zandvoort in de kwalificatie gebeurt. De vreugde wordt later op de avond nog vergroot door twee overwinningen van Van Steen, die in beide manches Maarten Knijnenburg in zijn Suzuki Swift en het herintredende team Van Schaik/Koopman met hun VW Golf voorblijft.

4 juli 2023 DRDO Race 2 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet