Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Ongelukkig weekend voor Richard Verschoor in FIA Formule 2 op Silverstone

Richard Verschoor, Van Amersfoort Racing. FIA Formula 2 Championship, Silverstone, Towcester, Great Britain. 7th July 2023.

Voor Richard Verschoor is de negende ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap op Silverstone er een geworden om snel te vergeten. Na zijn zege op de Red Bull Ring van een week geleden ging het 22-jarige TeamNL-talent met hoge verwachtingen richting Engeland. Door een ongelukkige kwalificatie moest de Van Amersfoort Racing-piloot echter genoegen nemen met een 17de startpositie, waarna ook nog eens twee races volgden waarin het bepaald niet mee zat. Met een 18de respectievelijk 16de positie werd Silverstone het eerste Formule 2-weekend van dit seizoen waarin Verschoor geen punten voor het kampioenschap scoorde.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


Ronde negen van het FIA Formule 2 kampioenschap werd verreden op het ultrasnelle circuit van Silverstone. Richard Verschoor wilde in ‘the home of British Motor Racing’ zijn fraaie zege van een week eerder op de Red Bull Ring uiteraard graag een vervolg geven en opnieuw de nodige punten aan zijn totaal toevoegen. De vrije training verliep voor het 22-jarige TeamNL-talent met een negende plaats op slechts 0,4 seconden van de snelste tijd nog uitstekend. “De auto voelde goed en met de snelheid was ook niets mis”, blikte Verschoor terug.

Richard Verschoor, Van Amersfoort Racing. FIA Formula 2 Championship, Silverstone, Towcester, Great Britain. 7th July 2023.

De Nederlander ging dan ook hoopvol de kwalificatie in. En dat bleek terecht want na de eerste snelle ronden stond Verschoor op plek twee, slechts 0,1 seconde achter de tijd die goed was voor poleposition. Na een onderbreking door een code rood ging het in de tweede run echter de verkeerde kant op voor de Nederlander. Binnen een minuut duikelde Verschoor door de vele tijdsverbeteringen van de tweede naar de 17de positie. “Ik begon als een van de laatste rijders aan mijn snelle ronde, wat normaalgesproken niet verkeerd is. Er was echter door rijders voor me zoveel grind en vuil op de baan gegooid, dat ik mijn eerder gezette tijd nauwelijks kon verbeteren. Anderen maakten een veel grotere sprong en dan sta je opeens kansloos zeventiende”, moest Verschoor teleurgesteld concluderen.

Richard Verschoor, Van Amersfoort Racing. FIA Formula 2 Championship, Silverstone, Towcester, Great Britain. 8th July 2023.

De VAR-rijder heeft dit jaar echter al meerdere fraaie inhaalraces afgeleverd en dus leek nog niet alles verloren. En dat was zeker het geval toen de sprintrace onder natte omstandigheden verreden moest worden, moeilijke condities die Verschoor normaalgesproken goed liggen. Nog voor de start moest de Nederlander echter al richting de pits, kon weliswaar weer achter aan het veld aansluiten, maar was eigenlijk meteen kansloos. “Ik had een lekke band en moest dus wisselen. Daarna was het gewoon een lastige race”, aldus Verschoor, die als 18de werd geklasseerd.

Richard Verschoor, Van Amersfoort Racing. FIA Formula 2 Championship, Silverstone, Towcester, Great Britain. 9th July 2023.

De feature race op zondag verliep voor de VAR-piloot niet veel beter. Als 17de gestart passeerde Verschoor in de door drie safetycar-situaties onderbroken race als 16de de finish. Daarmee was Silverstone het eerste Formule 2-weekend van dit seizoen waarin Verschoor geen punten voor het kampioenschap scoorde.

Richard Verschoor, Van Amersfoort Racing. FIA Formula 2 Championship, Silverstone, Towcester, Great Britain. 8th July 2023.

“Ook de hoofdrace was lastig, waarbij die safetycar-situaties voor ons ook nog eens op een erg ongunstig moment vielen. Het zat dit weekend gewoon allemaal niet mee en dan heb je opeens een lastig weekend om snel te vergeten. Over twee weken hebben we op de Hungaroring weer nieuwe kansen”, sloot Verschoor het hoofdstuk Silverstone af en keek hij alweer vooruit naar de volgende ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet