Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Falken Porsche zegeviert in ROWE 6 Uurswedstrijd

Het leek even een overtuigende dubbeloverwinning voor het Falken Porsche Team gedurende de ROWE 6 uurswedstrijd te worden. Maar de zusterauto van Dennis Fetzer en Martin Ragginger werd na afloop uit de uitslag geschrapt omdat de instelhoek van de achtervleugel niet aan het reglement of wel de Balance of Performance voldeed. Daarmee ging de tweede plek naar de AMG GT3 Schnitzelalm Mercedes GT3 van de combinatie Patrick Assenheimer, Marcel Marchewicz en Tim Neuser. De Dörr in de Aston Martin Vantage GT3 van de combinatie Phil en Ben Dörr werd als derde geklasseerd.

NLS 5 - 2023, Rowe 6h ADAC Ruhr-Pokal-Rennen, Nürburgring-Nordschleife - Foto: Gruppe C Photography
Start van de ROWE 6 Uurswedstrijd. Voor de Audi en BMW was de wedstrijd eigenlijk snel voorbij.

Tekst: Willem J. Staat
Foto´s: VLN


Falken Porsche zegeviert in ROWE 6 Uurswedstrijd

Nordschleife specialist Frank Stippler wist zich met Scherer PHX Audi R8 LMS Evo met een tijd van 7.54.210 van de pole te verzekeren. Daarachter volgde een bonte mix van merken bestaande uit BMW, Porsche, Aston Martin, Ferrari en AMG Mercedes. In de beginfase vocht Stippler met Axcil Jefferies(Ferrari 296 GT3) een bijzonder fraai duel uit. Helaas werd Stippler het slachtoffer van een lekke band en moest definitief de strijd staken. Frank Stippler: ´´We hadden deze problemen al in NLS4 en nu moeten wij uitzoeken waar de oorzaak ligt. Uiteindelijk eindigde de Ferrari 296 GT3 van Jefferies en Kohlhaas als zesde. De Walkenhorst BMW M4 GT3 van de combinatie Christian Krognes en Jakub Giermaziak moest na 15 ronden eveneens met een technisch defect afhaken.

Terwijl de concurrentie struikelde vertrouwden de beide Falken Porsches op hun consistentie. Vanwege een Code 60 fase kwalificeerde de combinatie Fetzer/Ragginger zich slechts als 20e. In de wedstrijd maakte het duo zeer snel terrein goed en bevond zich na de reguliere pitstops achter de combinatie Pittard/Eriksson. Pittard die eerder dit jaar 24U Nurburgring won om bekende redenen noodgedwongen naar het team van Falken overstappen. David Pittard: ´´Het team verwelkomde mij goed en ik voelde mij de Porsche 911 GT3 R direct op mijn gemak. Dat we nu direct winnen is natuurlijk geweldig.´´ Eriksson bevestigde: ´´Wij beschikten vandaag echt over een raket.``

NLS3 - 2023, 54. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy, Nürburgring-Nordschleife - Foto: Gruppe C Photography
De Falken Porsches waren dominant.

Schnitzelalm-coureur Patrick Assenheimer was over de tweede plek erg verheugd. ´´Het team heeft een lange droge periode achter de rug. Daarom is een podiumplek nu dubbel waardevol. Dit voelt goed aan. Marcel Marcewicz: ´´Het was behoorlijk wam vandaag en ik ben blij dat we hem uitgereden hebben.` De combinatie Mike David Ortmann en Maxime Dumarey eindigde in de ProSport Aston Martin Vantage GT3 als vierde. De Cup2-klasse leverde een overwinning op voor de combinatie Benjamin Leuchter en Nico Otto voor het team van Max Kruse Racing. Jos Menten eindigde samen met de ervaren Peter Terting en Marcel Hoppe als vijfde in deze klasse.

In de tussenstand van het kampioenschap verandert er weinig. De beide trio´s van Adrenalin Motorsport Team Motec bestaande uit Oskar Sandberg, Daniel Zils (BMW 330i) en Yannick Fübrich, Sven Markert en Nils Steinberg(BMW 240i Racing Cup) leiden het kampioenschap met een voorsprong van 79 punten. Nils Steinberg(BMW M240i Cup) leidt het Juniorenklassement.

2023 Dubbelpodium 1
Het was even een dubbelpodium maar dit duurde niet lang.

Uitslag
1. Joel Eriksson/David Pittard – Falken Motorsports – Porsche 911 GT3 R
2. Martin Ragginger/Dennis Fetzer – Falken Motorsports – Porsche 911 GT3 R Gediskwalificeerd
3. Patrick Assenheimer/Marcel Marchewicz/Tim Neuser – Schnitzelalm Racing – Mercedes-AMG GT3
4. Phil Dörr/Ben Dörr – Dörr Motorsport – Aston Martin Vantage GT3
5. Maxime Dumarey/Mike David Ortmann – PROsport Racing – Aston Martin Vantage GT3
6. Nico Otto/Benjamin Leuchter – Max Kruse Racing – Porsche 911 GT3 Cup
7. Christian Kohlhaas/Axcil Jefferies – racing one – Ferrari 296 GT3
8. Ben Bünnagel/Noah Nagelsdiek/Hendrik von Danwitz – Black Falcon – Porsche 911 GT3 Cup
9. Arne Hoffmeister/Reinhard Kofler/Hendrik Still – Mathol Racing – Porsche 911 GT3 Cup
10. Moritz Kranz/Michele di Martino/Tobias Müller/Christopher Brück – KKrämer Racing – Porsche 911 GT3 Cup
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet