Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Grand Prix Oostenrijk verlengt contract en blijft tot 2030 op F1-kalender

RED BULL RING, AUSTRIA - JULY 09: Kevin Magnussen, Haas VF-22, leads Mick Schumacher, Haas VF-22 during the Austrian GP at Red Bull Ring on Saturday July 09, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

De Formule 1 blijft tot in ieder geval 2030 in Oostenrijk racen. Dat maakte de topsport via haar social mediakanalen bekend. Eerder dit jaar werd het nieuws al met de wereld gedeeld dat het huidige contract tot 2027 verlengd werd, en vlak voor de start van de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring laten beide partijen weten dat de samenwerking tot 2030 is verlengd.

Tekst: Redactie Autosport.nl
Foto: Haas


De Nederlandse fans kunnen de komende jaren blijven genieten van een Oostenrijkse Grand Prix. De race in het alpengebergte biedt al jarenlang traditiegetrouw een uitstekende sfeer voor de duizenden oranjefans en de Red Bull Ring weet elk jaar weer voor een racefestijn te zorgen. De Formule 1 en de organiserende partij van de Grand Prix in Oostenrijk Projekt Spielberg GmbH & Co KG kondigden eerder dit jaar aan dat de koningsklasse tot in ieder geval 2027 in het land voor een race zal aanlanden, en daar weten beide partijen nu een schepje bovenop te doen. Tot in ieder geval 2030 zal Oostenrijk namelijk een Grand Prix gaan organiseren.

Oostenrijk staat al sinds 1964 op de kalenderlijst van de Formule 1 en heeft meerdere circuits gebruikt om haar Grands Prix te organiseren. De Red Bull Ring word vandaag de dag gebruikt om door de koningsklasse af te werken, en kan de afgelopen jaren op veel Nederlands succes rekenen. Het circuit is de thuisrace van het Formule 1-team van Red Bull, en kan met coureur Max Verstappen ook deze editie een overwinning behalen.

F1-CEO Stefano Domenicali was zeer te spreken over de verlenging van samenwerking met de Oostenrijkse organisatie: "Ik ben verheugd om dit nieuws samen met onze geweldige partners in Oostenrijk aan te kondigen. De visie en passie van Dietrich Mateschitz, een man die van deze sport hield, heeft dit evenement mogelijk gemaakt. Het is een bijzonder moment en een eerbetoon aan hem dat we mogen delen dat we op deze prachtige locatie tot 2030 gaan racen. De race in Oostenrijk is voor zowel fans als coureurs een favoriet, en we kijken ernaar uit om de komende jaren nog vele spectaculaire races hier te mogen hebben."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet