Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT World Challenge Europe: Stuivertje wisselen om leiding met nog vier uur te gaan, Van Berlo en Hezemans zien Silver Cup-rivaal uitvallen

230702 98ROWE
De ROWE Racing-BMW van Eng, Wittmann en Yelloly lijkt het sterkst te zijn in de slotfase op Spa

Na twintig uur in de CrowdStrike 24 Hours of Spa is het de nummer-98-ROWE-BMW tegen de rest van de koplopers. We gaan de slotfase van de legendarische endurancerace in de Ardennen in en strategie speelt momenteel een belangrijke rol. Daarnaast gaan Nederlanders aan de leiding in de Bronze Cup, Silver Cup en Pro-Am Cup. Glenn van Berlo (GRT Grasser Racing Team) en Loris Hezemans (Comtoyou Racing) zullen het in de Silver Cup uitvechten na het wegvallen van de nummer-99-Tresor Orange1-Audi.

Tekst: Vincent Bruins (vanuit Francorchamps, Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: SRO (Patrick Hecq)


In de uren na de laatste Safety Car-periode vielen de geplande pit stops voor de leidende BMW van Philipp Eng, Marco Wittmann en Nick Yelloly op de hele uren en voor de rest van de koplopers op de halve uren. De nummer-17-Scherer Sport PHX-Audi, nummer-40-Tresor Orange1-Audi, nummer-88-Akkodis ASP-Mercedes-AMG, nummer-96-Rutronik-Porsche, nummer-92-Manthey EMA-Porsche, nummer-46-WRT-BMW, nummer-777-Al Manar-Mercedes-AMG, nummer-6-K-PAX-Lamborghini en nummer-11-Comtoyou-Audi doen nog allemaal mee in de strijd om de overwinning. Strategie zou een belangrijke rol gaan spelen, totdat een Safety Car voor de stilgevallen nummer-35-Walkenhorst-BMW van Bailey Voisin zorgde voor een reset met nog vier uur te gaan.

230702 12Comtoyou2
Hezemans en Van Berlo blijven vechten om de Silver Cup-overwinning

Dean Macdonald in de nummer-5-Optimum-McLaren zal Max Hofer (Comtoyou Racing) en Niklas Krütten (Team WRT) achter zich moeten houden in het gevecht om de Gold Cup-zege. Kay van Berlo's teamgenoot Alfred Renauer leidt de Bronze Cup voor Joel Sturm (Pure Rxcing), Chris Froggatt (Sky Tempests Racing) en Tim Heinemann (Huber Motorsport). Alex Aka in de nummer-99-Tresor Orange1-Audi liep schade op en spinde met een lekke band. Het gaat in het gevecht om de leiding in de Silver Cup dus alleen nog tussen Glenn van Berlo en Hezemans. Nicky Catsburgs teamgenoot Chaz Mostert (SunEnergy1 Racing) leidt de Pro-Am Cup voor Alex Fontana (Car Collection Motorsport).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet