Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT World Challenge Europe: Audi's vechten vooraan na zestien uur, top tien binnen 50 seconden

230702 17SchererSportPHX2
De door Phoenix Racing-gerunde Audi ligt weer op kop dankzij de ongelooflijk goede pace van Thiim

Vijftig van de zeventig teams in de CrowdStrike 24 Hours of Spa hebben de nacht overleefd. Er is nog acht uur te gaan op het circuit in de Ardennen. Audi Sport is sterk de ochtend ingegaan met auto's op de eerste en tweede positie, maar ze worden op de hielen gezeten door een ROWE Racing-BMW en twee Porsches. De strijd om de Silver Cup-leiding gaat maar door tussen Nederlanders Glenn van Berlo (GRT Grasser Racing Team) en Loris Hezemans (Comtoyou Racing). Ook Kay van Berlo (Herberth Motorsport) en Nicky Catsburg (SunEnergy1 Racing) stevenen af op succes in hun klasses.

Tekst: Vincent Bruins (vanuit Francorchamps, Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: SRO (Jules Beaumont)

Een crash van Michele Beretta (Iron Lynx) kwam voor Christian Engelhart (Dinamic GT Huber Racing) op het goede moment, omdat hij als laatste van de koplopers steeds zijn pitstop maakte. De Full Course Yellow was perfect voor de Porsche-coureur getimed en zou vervolgens de herstart leiden. Engelhart werd echter meteen geraakt door Luca Stolz (Mercedes-AMG Team Al Manar) in La Source en verloor zeventien posities. Audi Sport maakte hier goed gebruik van en Nicki Thiim (Scherer Sport PHX) gaat nu aan de leiding na Dennis Marschall (Audi Sport Tresor Orange1) te zijn gepasseerd. Marco Wittmann (ROWE Racing) ligt derde voor Kévin Estre (Manthey EMA) en Laurin Heinrich (Rutronik Racing). Jules Gounon (Mercedes-AMG Team Akkodis ASP), Antonio Fuoco (AF Corse – Francorchamps Motors), Christopher Haase (Audi Sport Team Comtoyou), Gold Cup-leider Tom Gamble (Optimum Motorsport) en Maxime Martin (Team WRT) completeren de top tien die binnen vijftig seconden rijdt.

230702 91Herberth
Kay van Berlo rijdt slechts een halve seconde achter Porsche-collega en Bronze Cup-rivaal Joel Sturm van Pure Rxcing

De Porsches van Herberth Motorsport en Pure Rxcing vechten om de leiding in de Bronze Cup met de McLaren van Sky Tempesta Racing. Glenn van Berlo vecht met Alex Aka (Tresor Orange1 Racing) en Hezemans' teamgenoot Lucas Légeret om de eerste plek in de Silver Cup. Jop Rappange (Dinamic GT Huber Racing) blijft eenzaamde vierde in de klasse. Ook Indy Dontje (Winward Racing) rijdt op P4, maar dan in de Gold Cup. Chaz Mostert, de Repco Supercars-racewinnaar en ploegmaat van Nicky Catsburg, ligt nu op de eerste positie in de Pro-Am Cup in de nummer-75-SunEnergy1-Mercedes-AMG. Xavier Maassen (Team Parker Racing) is uit de top tien van de Bronze Cup gevallen na een straf voor Derek Pierce.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet