Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: De chaos is compleet. Nieuwe serie of Auf Wiedersehen?

De soap, chaos en egotripperij rondom het huidige concept van de Nürburgring Lange Afstandsseries lijkt compleet te zijn. De Nürburgring Holding Gmbh tevens eigenaar van de Nürburgring GmbH heeft zonder enige vooraankondiging alle bestaande contracten met de VLN Sport Gmbh Co. Organisatie per direct opgezegd. Dit betekent dat alleen de bestaande contracten m.b.t het seizoen 2023 nog nageleefd worden.

2023 NLS 1
Einde van een tijdperk? Wie zal het zeggen.............

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

De chaos is compleet. Nieuwe serie of Auf Wiedersehen?
Het huidige VLN/NLS concept wordt in 2024 niet meer op de Nürburgring gecontinueerd. In samenwerking met de AvD (Automobilclub von Deutschland) wordt aan plannen voor een nieuwe serie en een kalender voor acht wedstrijden gewerkt. VLN Sport Gmbh Co kondigde vorige week nog aan dat er in 2024 onder hun auspiciën gereden ging worden.

We kunnen de komende maanden zeker juridische touwtrekkerij verwachten wat noch in het belang van de serie noch in het belang van de sport is. En willen de teams wel hieraan meewerken? Duidelijk is dat het huidige concept onzekere tijden wacht. M.a.w. hoe maak je sport kapot……..

2023 NLS 2
In Duitsland heeft men de afgelopen jaren toch wel een aardige reputatie opgebouwd om mooie series ten gronde te richten. Het einde voor het huidige VLN concept lijkt zich aan te kondigen helaas,
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet