Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

24h Nürburgring: Nieuwe datum ADAC 24h-Rennen 2024

51. ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring 2023 - Foto: Gruppe C Photography

De organiserende ADAC Nordrhein heeft een nieuwe datum vastgesteld voor de 24-uursrace op de Nürburgring. Het oorspronkelijk en al jaren van tevoren geplande Hemelvaartsweekeinde van 9 tot en met 12 mei zorgde voor problemen, omdat de FIA en de ACO op datzelfde weekeinde de WEC-race op het circuit van Spa-Francorchamps geplaatst hadden. De 24-uursrace op de Nürburging is nu verplaatst naar het weekeinde van 30 mei tot en met 2 juni.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: ADAC Nordrhein/Gruppe C


Voor de 24-uursrace is het belangrijk dat het evenement op een lang weekeinde (met de donderdag als feestdag) gehouden wordt, omdat daarmee de honderden vrijwilligers niet onnodig veel vakantiedagen behoeven op te nemen om bij de race actief te kunnen zijn. In Duitsland zijn er twee lange weekenden met een feestdag op donderdag: Hemelvaartsdag en Sacramentsdag. De ADAC koos voor laatstgenoemde optie als alternatief.

Eén probleem is door de verschuiving opgelost, maar de twee Formule E-races in Berlijn blijven vooralsnog op hetzelde weekeinde als de WEC-race in Spa staan, wat ook ongetwijfeld voor een aantal coureurs nog problemen oplevert, die in beide series actief zijn. Of daar nog een oplossing voor gevonden kan worden, blijft een spannende vraag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet