Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: FIA World Motorsport Council maakt kalender WK Formule E voor 2024 bekend: Tokio nieuw, Eindhoven ontbreekt

Sebastien Buemi, Envision Racing, Jaguar I-TYPE 6Dan Ticktum, NIO 333 FE Team, NIO 333 ER9Lead at the start (Sebastien Buemi, Envision Racing, Jaguar I-TYPE 6Dan Ticktum, NIO 333 FE Team, NIO 333 ER9Lead at the start, ASCII, 110 components, 110 by
Op het voormalige Berlijnse vliegveld Tempelhof worden opnieuw twee races verreden, vanuit Nederland het dichtstbijzijnde Formule E-evenement

Tijdens de tweede zitting van het jaar van de FIA World Motor Sport Council (WMSC) in het Spaanse Cordobá is de kalender voor het seizoen 2024 van het ABB FIA WK Formule E vastgesteld. Belangrijkste noviteit is een race in de Japanse hoofdstad Tokio. Drie evenementen moeten nog worden ingevuld, maar opnieuw staat Eindhoven vooralsnog niet op de voorlopige kalender.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: FIA Formule E


Begonnen wordt wederom in Mexico, en wel op 13 januari 2024. Twee weken later, op 26 en 27 januari, volgen twee races in Ad Diriyah nabij Riad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Op 10 en 24 februari zijn data geblokkeerd zonder dat daar al een locatie bekendgemaakt is, maar we gaan er sterk van uit dat de betreffende locaties respectievelijk Hyderabad in India en Kaapstad in Zuid-Afrika zijn, nadat daar dit jaar succesvolle Formule E-races gehouden werden.

Op 16 maart wordt er gereden in São Paulo, twee weken later gevolgd door de première in Tokio. Op 13 en 14 april vinden twee races plaats in Rome als start van het Europese deel van het seizoen. Op 27 april is de Formule E te bast in Monaco, terwijl er op 11 en 12 mei twee races in Berlijn verreden worden. Op 25 mei is er nog een race op een nog in te vullen locatie, waarbij Malaga in het geruchtencircuit de ronde doet. Op 8 juni wordt er gereden in Jakarta in Indonesië, op 29 juni in Portland in de Amerikaanse staat Oregon, waarna op 20 en 21 juli het seizoen 2024 wordt afgesloten met twee races in Londen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet