Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Giermaziak/Krognes bezorgen de M4 GT3 vierde achtereenvolgende Nordschleife zege

De vierde wedstrijd van het NLS-kampioenschap leverde een overwinning op voor de Walkenhorst-combinatie Jakub “Kuba” Giermaziak en Christian Krognes in de BMW M4 GT3. De tweede plek werd opgeëist door de combinatie Björn Grossmann, Jonathan Hirschi en Luca Ludwig in de Ferrari van het Zwitserse Octane 126 team op 2.04.759 min volgden. Voor het uit Melle afkomstige team betekende het alweer de tweede seizoensoverwinning. Daarbij borduurt men bij BMW dus gewoon voort op de successen van de voorgaande evenementen. In vier NLS-wedstrijden maar liefst vier BMW overwinningen. Het team van Prosport Racing behaalde met de Aston Martin Vantage GT3 dankzij het duo Mike David Ortmann en Maxime Dumarey haar eerste podiumklassering in het NLS-seizoen.


2023 Start Grenzland Rennen
Slechts 99 auto's gingen er uiteindelijk  in de vierde NLS-wedstrijd van start.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: VLN/Jan Brücke


Giermaziak/Krognes bezorgen BMW M4 GT3 vierde achtereenvolgende Nordschleife zege
Nordschleife specialist Frank Stippler verzekerde zich in de Scherer Sport Audi R8LMS GT3 Evo met een tijd van 7.53.112 van de pole. Maar aan het einde van de opwarmronde kwam de polesitter onverwachts om veiligheidsredenen naar binnen omdat er zich een vreemd voorwerp in één van zijn banden bevond. Ortmann nam in zijn Aston Martin Vantage GT3 direct de leiding en wist die tot aan de verplichte pitstop in de zesde ronde vast te houden. De Huber Sport Porsche 911 GT3 R en de Cup Porsche van Kkrämer Racing pakten met vlagen de leiding. Vanaf de negende ronde lag de Walkenhorst BMW M4 GT3 eigenlijk definitief aan de leiding. Alleen door de pitstopcylcus werd dit kortstondig onderbroken.


2023 Giermaziak Krognes
"Kuba" Giermaziak en Christian Krognes bezorgden de M4 GT3 de vierde Nordschleife-overwinning dit seizoen.

Het commentaar van “Kuba” na de wedstrijd: “Het voelt natuurlijk goed aan de helft van de NLS-wedstrijden gewonnen te hebben. De auto voelt werkelijk perfect aan. En na onze pech in de 24 Uur is dit nu exact het juiste resultaat om vol gas aan het tweede seizoensgedeelte te beginnen” aldus de Pool. De onlangs vader geworden Christian Krognes heeft ook niet bepaald aan snelheid ingeboet. Christian Krognes: “Onze BMW liep als een uurwerk. En voor alle passende temperaturen beschikken wij over het juiste setje banden. De constellatie, vooral met Kuba, is gewoon geweldig.”

Meer dan tevreden gezichten bij het team van Octane 126 dat nu eveneens over een gloednieuwe Ferrari 296 GT3 beschikt. Luca Ludwig: “BMW was vandaag niet te kloppen. Maar we stonden vandaag ook voor het eerste op de startstreep. Het ging werkelijk geweldig. Björn Grossmann: “ In de wedstrijd wisten wij ons op te werken en daarbij hebben wij voor de komende wedstrijden veel ervaring opgedaan.” De Zwitser kwam voor de concurrentie direct met een oorlogsverklaring. “Er is nog voldoende ruimte voor verbetering.” Ook tevreden gezichten bij ProSport. Maxime Dumarey: “Afgelopen vrijdag waren we nog in gesprek of het ons wel zou lukken om een tijd onder de acht minuten te realiseren en of wij wel in de Top 5 zouden eindigen. Vandaag staan we op het podium en met een kwalificatietijd van 7.58.408 bereikten wij ons tweede doel. Beter dan dit wordt het niet.”


2023 Grossmann Hirschi Ludwig
Meer dan tevreden gezichten bij het Zwitserse Octane 126 Racing dat direct met hun allereerste Ferrari 296 GT3 outing een eerste podium wist te behalen.

Thriller in de diverse NLS klasses
In de SP10 klasse zegevierde de Walkenhorst BMW M4 GT4 van de combinatie Aris Balanian, Florian Weber en Ace Robey na een spannend duel met de Toyota Supra GT4 van de combinatie Michael Tischner, Uwe Kleen en Heiko Tonges uitkomend voor Toyo Tyres Ring Racing. De Walkenhorst BMW M4 GT3 nam pas in de allerlaatste ronde de leiding. Ook was er een fel bevochten strijd in de VT2 FWD klasse. Op de eindstreep bedroeg het verschil tussen de beide i30N Fastbacks van Hyundai Experience en Zierach Hochvolt by Mertens Motorsport slecht 2.551 seconden. Maar ook in de klasse voor vierwiel aangedreven auto’s was er een close finish. Adrenalin Motorsport Team Motec versloeg het team van FK Performance Motorsport met een voorsprong van 6.876 secs. Met een vierde klasse-overwinning verdedigden Daniel Zils, Oskar Sandberg hun Philipp Leisen hun eerste positie in de tussenstand van het rijdersklassement. In de BMW M240i Racing Cup werd door de combinatie Sven Markert, Niels Steinberg en Yannick een soortgelijke prestatie neergezet. Daardoor was de dubbele voorsprong voor het team van Adrenalin Motorsport meer dan perfect. Steinberg leidt in de tussenstand in de door medienkraftwerk uitgeschreven Junioren Trophy. Maar ook in de Nimex Junioren Trophy bevindt het Adrenalin Team van Mathias Unger aan de leiding.

2023 Ortmann Dumarey
Mike David Ortmann en Maxime Dumarey overtroffen zichzelf met een derde plek.


Uitslag 46e RCM DMV Grenzland Rennen
1. Kuba Giermaziak/Christian Krognes – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT3
2. Björn Grossmann/Jonathan Hirschi/Luca Ludwig – octane126 – Ferrari 296 GT3
3. Maxime Dumarey/Mike David Ortmann – PROsport Racing – Aston Martin Vantage GT3
4. Vincent Kolb/Frank Stippler – SCHERER SPORT PHX – Audi R8 LMS GT3
5. Dennis Fetzer/Klaus Rader/Hans Wehrmann/Carlos Rivas – Huber Motorsport – Porsche 911 GT3 R
6. Arne Hoffmeister/Hendrik Still – Mathol Racing – Porsche 911 GT3 Cup
7. Nico Otto/Benjamin Leuchter – Max Kruse Racing – Porsche 911 GT3 Cup
8. Moritz Kranz/Michele Di Martino/Christopher Brück – Kkrämer Racing – Porsche 911 GT3 Cup
9. Mustafa Mehmet Kaya/Gabriele Piana/Mike Stursberg – Black Falcon – Porsche 911 GT3 Cup
10. Ben Bünnagel/Noah Nagelsdiek – Black Falcon – Porsche 911 GT3 Cup

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet