Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Winnende Frikadelli Ferrari 296 GT3 dit seizoen niet meer in actie

Voor Ferrari kan het seizoen in de Endurance-wereld niet meer kapot. Eerder dit jaar won men 24U Nürburgring met de combinatie Nicky Catsburg, Earl Bamber en David Pittard. Afgelopen weekend won men met de combinatie Pier Guidi, James Calado en Antonio Giovinazzi de 24U van Le Mans. Twee historische overwinningen binnen een maand die in Maranello meer dan gekoesterd worden. In een statement deelde het Frikadelli Team van Klaus Abbelen mede dat men dit jaar niet meer met de Ferrari 296 GT3 in actie komt.

2023 24U 1
Helaas voor de rest van het seizoen nu al een beeld uit het verleden. Maar wel met een mooie reden. De auto geniet na drie NLS-wedstrijden, de voorkwalificatie en de 24U nu al van zijn pensioen.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat


Winnende Frikadelli Ferrari 296 GT3 dit seizoen niet meer in actie

In de Endurance-wereld nu al een superjaar voor Ferrari met twee historische zeges. De combinatie Nicky Catsburg, Earl Bamber en David Pittard bezorgde Ferrari afgelopen maand tijdens 24U Nürburgring een historische overwinning. Helaas kom de auto vanwege toch wel mooie redenen dit seizoen niet meer in actie.

Voor het team van Frikadelli was de overwinning heel bijzonder maar nog meer voor Ferrari. De “Bella” werd na de 24U door Ferrari terug opgeëist en geniet nu al van zijn pensioen in het Italiaanse Ferrari museum dat in Maranello gevestigd is. Op wens van Ferrari heeft de “Bella” daar nu al zijn verdiende rust gevonden. Teameigenaar Klaus Abbelen: “ Voor ons was die overwinning al heel bijzonder maar nog meer voor Ferrari waar de auto nu geëxposeerd wordt. Volgens planning willen wij ook in 2024 weer met een gloednieuwe Ferrari 296 GT3 aan 24U Nürburgring deelnemen. Voorafgaande hieraan zullen we zeker ook weer aan een aantal NLS-wedstrijden deelnemen.”

2023 24 U 2
De winnende Ferrari van 24U Nürburgring valt sinds kort alleen nog maar in Maranello te bewonderen.


Komend weekend komt het team van Frikadelli met de #111 Porsche 992 GT3 Cup tijdens de 46 RCM DMV Grenzlandrennen aan de start. Abbelen rijdt daar samen met de Brit “Jules” en Felipe Fernandez Laser.

2024U 3
De Frikadelli-fans zullen het voor de rest van het  jaar met deze rijdende Frikandel moeten doen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet