Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Overwinning voor Huber Racing in seizoensopener ADAC GT Masters op Hockenheim

De start van het 17e seizoen van de ADAC GT Masters op Hockenheim had nauwelijks spannender kunnen zijn. De combinatie Evans(NZ)/Tim Zimmermann(D) behaalden in een actievolle wedstrijd hun eerste seizoensoverwinning. Het betekende ook de allereerste overwinning van de 911 GT3 R van de 992-serie. Hoe het in de toekomst met de ADAC GT Masters verder moet blijft voorlopig even een vraagteken. Er stonden slechts 11 auto´s op de startstreep. Ooit waren het er ongeveer 30. Maar vanwege de overname met de DTM duidelijk verklaarbaar.


ADAC GT Masters, 1. + 2. Rennen Hockenheimring, Festival of Dreams 2023 - Foto: Gruppe C Photography
Dubbel podium voor Huber Racing in Hockenheim


Tekst: Willem J. Staat
Foto´s: ADAC Motorsport


Overwinning voor Huber Racing in seizoensopener ADAC GT Masters op Hockenheim

In de afgelopen jaren zag men bij de ADAC de teloorgang van de Formule 4 en de TCR. Van vele inschrijvingen naar een ander format. Een aantal door de ADAC ondersteunde Formule 4-rijders zijn in het Franse kampioenschap opgenomen terwijl de klasse in Duitsland geheel is verdwenen. De TCR-auto´s zijn nu in de STT opgenomen(Speziell Tourenwagen Trophy). Met een seizoenstart van elf auto´s moet je je natuurlijk afvragen of dit concept gaat overleven.

De Nieuw Zeelander Jaxon Evans glunderde na afloop: ``Ik ben dolblij dat we de eerste overwinning in de ADAC GT Masters kunnen vieren. De slotfase van de wedstrijd was erg wild en werd door vele duels gekenmerkt. Dankzij een beslissende inhaalmanoeuvre kon ik dit allemaal achter mij houden en naar de overwinning rijden. Tim heeft in het eerste gedeelte van de wedstrijd goed voorbereidend werk verricht en de banden gespaard waardoor ik aan het einde in de aanval kon gaan.``

De combinatie Eduardo Cosseteng (Filippijnen)/Ben Green(GB) eindigde in de Schubert BMW M4 GT3 als tweede gevolgd door de tweede Huber Motorsport Porsche 911 GT3 R van de combinatie Jannes Fitje/Nico Menzel.

ADAC GT Masters, 1. + 2. Rennen Hockenheimring, Festival of Dreams 2023 - Foto: Gruppe C Photography
Sterk BMW optreden in de wedstrijd.


Onder een aangename temperatuur van 29 graden Celsius ging de wedstrijd in het Schwetzinger Hardt van start. De bezoekers van het ``Festival of Dreams`` zagen vanaf het begin een spannende wedstrijd. Polesitter Benjamin Hites, die op Hockenheim een nieuw polerecord voor bij de ADAC GT Masters vestigde, nam in de GRT Grasser Lamborghini GT3 Evo direct de leiding. Vanwege een lekke band moest de Chileen al direct naar de pits en waren de kansen al direct verkeken. Kim Luis Schramm profiteerde in de FK Motorsport BMW M4 GT direct van de situatie en nam de leiding over. Ook zijn teamgenoot Igor Walliko wist na de verplichte pitstop nog de kop vast te houden.

Een safetycarfase in de 24e ronde zorgde voor het nodige spektakel. Na hervatting van de wedstrijd nam de op P2 liggende Jaxon Evans de leiding van Wallilko over. Eduardo Coseteng begon vanuit achtste positie aan de wedstrijd en gaf de auto in vijfde positie aan Ben Green over. Daarna was Ben Green werkelijk ontbrand en plaatste de ene na de andere aanval op de concurrentie. Ben Green: ``Grote complimenten aan Eduardo, hij maakte een sterk debuut. In de eindsprint wist ik het volle vermogen van onze BMW M4 GT3 vooral in de bochten te benutten. Ik ben erg blij met dit resultaat. De tweede plek is voor het gehele team een geweldige start van het seizoen.`

Bij het team van Huber Motorsport was men erg verheugd met een eerste en een derde plek. De combinatie Jannes Fitje/Nico Menzel (D/D) wist zich vanaf een vijfde startplek naar voren op te werken. Nico Menzel: `De safetycar situatie speelde ons niet echt in de kaart waardoor wij weer hard voor onze positie moesten vechten. De laatste ronden was het bijzonder warm. Ik ben dan aan de buitenkant van het Motodrom mijn kans om in te halen optimaal benut. Voor het gehele team was het een debuut op maat. De combinatie Schramm/Walilko (FK Motorsport BMW M4 GT3) eindigde in een turbulent slot als vierde gevolgd door de combinatie Finn Gehrsitz/Sven Mùller (D/D) met een Team Joos by RacEmotion Porsche 911 GT3 R.

ADAC GT Masters, 1. + 2. Rennen Hockenheimring, Festival of Dreams 2023 - Foto: Gruppe C Photography
De teams van Huber Racing en Schubert maakten op het podium de dienst uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet