Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Groeten uit Spa

v max tent

We komen al heel veel jaren met plezier naar Spa-Francorchamps. We weten de weg voor je natje en je droogje en zijn geen onbekenden meer in het mediacentrum. Het circuit is in de loop van de tijd flink aangepast en ook de afgelopen maanden is er veel veranderd. Voor de komende 24 uren en natuurlijk de Grand Prix zijn er flink wat tribunes bijgebouwd. In het kader van de Spa Euro Races maakten wij verslag van de VRM Raceseries. Door het mooie weer was het goed toeven op het circuit. Het terras van de VRM hospitality tent bood een gezellige plek om na de races alles nog even door te nemen.


Tekst en foto’s: Gerrie Hoekstra

accreditation centre


Het circuit van Spa-Francorchamps heeft voor ons toch nog steeds dat magische. Terugdenkend aan al die helden die in het verleden op het oude circuit hun leven op het spel gezet hebben. Grote namen als Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio en Jim Clark wonnen hier meerdere keren. Pedro Rodriquez won met zijn BRM de laatste Grand Prix op het oude traject in 1970. Niet alleen vielen er slachtoffers in de Formule 1 maar ook de roemruchte 24 uren van Francorchamps kende de nodige fatale ongelukken, zoals plaatsgenoot Wim Loos in 1967 en Zeistenaar Wim Boshuis een achttal jaren later. Normaal gesproken liggen onze perskaarten gereed dicht bij het leuke plaatsje Stavelot. Je reed dan een stuk over de lange rechte stukken van het oude circuit met huizen, bomen en greppels zo dicht langs de weg, dat in die tijd één foutje genoeg was voor een ernstig ongeluk. Voor dit weekend moesten wij ons echter melden in zo’n karakteristiek Ardens landhuis op de toegangsweg naar La Source in het dorpje Francorchamps zelf, waar de tijd nog even stil was gezet.

racing hotel


In de bocht van Rue de Pommard en Route du Circuit  ligt het vervallen Francorchamps Racing Hotel. Een hotel waarvan je elke keer denkt, is het al ingestort of zijn ze het aan het opknappen? De ramen zijn dichtgetimmerd en het zwembad staat droog. Een triest lot voor een plek waar autosport geschiedenis geschreven werd. Onze Belgische collega’s van de VRT maakten hier een mooie fotoreportage van.

KIJK VERDER

tribunes

Voor de komende 24 uren en de Grand Prix zijn er extra tribunes neergezet. Op de tribunes van La Source heb je een geweldig uitzicht op de start, de scherpe bocht en het traject naar Eau Rouge.

camper

De camper staat al klaar, laat de actie maar beginnen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet