Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Advertorials

Advertorial: Nieuw seizoen BMW Racing Cup met volle kalender

BMW Racing Cup 1

De BMW Racing Cup is aan haar derde volledige seizoen begonnen. Met 10 races en 6 testdagen op de kalender biedt deze spectaculaire klasse met de snelle BMW M240i volop gelegenheid voor zowel beginnende als ervaren coureurs om autosport op hoog niveau te bedrijven. Voor de minder ervaren deelnemers bieden de drie partnerteams Dayvtec Engineering, MDM Motorsport en Hans Weijs Motorsport (HWM) coaching tijdens zowel de track days als de wedstrijddagen.

Met 85 bij initiatiefnemer Dayvtec Engineering in Katwijk gebouwde auto’s zijn er zowel tijdens de track days als tijdens de racedagen altijd voldoende auto’s op de baan om de running costs laag te houden. Davy Lemmens daarover: “Uiteindelijk betaal je als cup organisator voor de track time en hoe meer deelnemers hoe lager de kosten per auto. Bovendien kunnen de partner teams hun beste mensen inzetten voor de begeleiding en zorgen we samen voor bijvoorbeeld de catering.” Het concept voor de BMW Racing Cup ontstond net voor het uitbreken van de coronapandemie, maar werd meteen omarmd door een groot aantal gepassioneerde autosportliefhebbers, van jong tot oud, man of vrouw, maar veelal ondernemers. Onder die laatste groep spreekt vooral het race format aan: training en races met zo’n tweeënhalf uur aan track time in een doordeweekse middag. Er zijn dit seizoen twee series: in de BMW Racing Cup Zuid vinden de races plaats op doordeweekse dagen met het accent op het CM.com Circuit Zandvoort, terwijl in de ‘Noord’ categorie de races onder ACNN-wedstrijden worden ondergebracht, met het accent op het TT Circuit in Assen.

BMW Racing Cup 2


In Dusseldorp BMW werd een dynamische BMW-dealer met 10 vestigingen in Nederland gevonden als belangrijkste partner; Dusseldorp BMW levert de nieuwe auto’s en onderdelen vanuit hun vestiging in Den Haag. De BMW M240i levert in racetrim 410 pk en maximaal 600 Nm en is door Dayvtec Engineering lichter gemaakt (1.350 kg) en van allerlei race specifieke elementen voorzien, zoals een AST Suspension 5100 schokdemper/veer met verstelbare bump en rebound.

De remmen zijn van AP en aerodynamisch zijn er aanpassingen gedaan door het toepassen van een splitter en een achtervleugel voor optimale downforce. De auto’s racen op de Michelin Pilot Sport competitiebanden en gebruiken brandstof van TinQ en smeermiddelen van North Sea Lubricants. Voor het 2023-seizoen zijn drie nieuwe cup-sponsors toegetreden: Cargo International (export, import, shipping en automotive), Logicx (berging, vervangend vervoer en transport) en CarCollect (B2B veilingplatform), waardoor de BMW Racing Cup nog meer kan bieden op het gebied van hospitality en autosportbeleving tijdens de track days en races op de circuits van Zandvoort, Assen, Spa-Francorchamps en Zolder.

BMW Racing Cup 3


Kalender 2023
(resterende data)

Zuid

12 juni, race Zandvoort
20 juni, test Zandvoort
4 juli, test Assen
5 september, race Assen
22 september, test Zolder

Noord

9 juli, race Assen
17 september, race Assen
7 oktober, race Spa-Francorchamps
22 oktober, race Assen

Meer informatie over de cup is te vinden op www.bmwracingcup.nl of volg ons op onze social media kanalen @BMWRacingCupofficial.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet