Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Raceway Venray

V8 Ovalseries: Liam Hezemans schittert bij oval debuut op Raceway Venray

Liam Hezemans maakte op Tweede Pinksterdag onverwacht zijn oval debuut op Raceway Venray. Een uitstekende voorstelling. Aan het slot van Tweede Pinksterdag ging Liam als dag winnaar naar huis.

2023 Liam 3
Wat een prachtdebuut voor Liam Hezemans op Raceway Venray. Tweemaal de snelste man van de dag en ook nog eens overall winnaar met de Hendriks Motorsport Chevrolet.


Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: PR


Liam Hezemans schittert bij oval debuut op Raceway Venray
Liam Hezemans verbaasde afgelopen Tweede Pinksterdag vriend en vijand door direct bij zijn oval debuut te winnen. De Nederlander schreef direct met de Hendriks Motorsport Chevrolet de eerste manche op zijn naam Liam had nog niet eerder aan oval wedstrijd deelgenomen. Met 0.19.813 secs. liet Liam ook meteen de snelste ronde noteren. In twee manches en een Finale eiste de Nederlander zelfs tweemaal de snelste ronde op. Achter Liam eindigden Barry Maessen (Chevrolet Camaro) en Ralph Verberkt resp. als tweede en derde. Bo Pepels eindigde in haar Camaro als vierde en was daarmee tevens ook de snelste dame. De Duitser Hans Jürgen Hummen, met zijn Chevrolet vast bestanddeel van de serie kreeg zelfs een gepersonifieerde brandblusser cadeau. Het bracht hem helaas geen geluk want Hummis Racing Team werd door de techniek zwaar in de steek gelaten. Het gaspedaal bleef hangen en ook de koeling werkte onder deze temperaturen niet meer naar behoren.

2023 Liam PR
Een behoorlijke vreugdedans met een deuk in het dak..........

In de tweede wedstrijd behaalde Jeffrey Hageman zijn eerste seizoensoverwinning. Tijdens de openingsraces met Pasen ging Hageman bij de seizoensopener ook als eerste over de streep maar werd achteraf gediskwalificeerd. Met Pinksteren was er dus eindelijk gerechtigheid voor de Chevrolet-rijder. Liam eindigde in zijn Hendriks Motorsport Camaro als tweede en liet met 0.19.813 secs. opnieuw de snelste ronde noteren. Ralph Verberkt reed voor de tweede maal met zijn Ford Fusion naar de derde plek terwijl Bo Pepels voor de tweede maal net naast het podium greep.

2023 Norling
Kristoffer Norling. Deze naam moet zeker onthouden worden.

De Finale leverde een overwinning op voor Ralph Verberkt met zijn Ford Fusion gevolgd door Barry Maessen (Chevrolet Camaro). Een regelrechte verrassing was de Zweed Kristoffer Norling uitkomend voor het team van de Duitser Philip Bachor. In zijn tweede V8 Oval-wedstrijd direct een podium voor de Zweed. Hij eindigde met zijn Chevrolet als derde. De uit de Scandinavische Clio Cup afkomstige rijder wil in de toekomst vanuit Nederland de sprong richting NASCAR maken. Ook was Norling in 2022 in de populaire Zweedse Thundercars actief. Liam Hezemans eindige als vierde maar won overtuigend het dagklassement. In het dagklassement werden Ralph Verberkt en Barry Maessen resp. als tweede en derde genoteerd.

Liam Hezemans: “Aan oval racen daar moet je echt wel even aan wennen maar na een paar trainingsronden had ik zowel de baan als de 450 pk en de 200 km/u snelle bolide rap onder controle. Ik heb hier enorm van genoten.” Hopelijk komt er voor de V8 Oval fans nogmaals een vervolg aan dit avontuur. Over 14 dagen verschijnt Liam in de EuroNASCAR-wedstrijden op Brands Hatch aan de start.


2023 Liam Hezemans
Hopelijk gaan we Liam nog een aantal keren op Venray terugzien,


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet