Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

GT: Podium voor Ho Pin Tung in Fuji Super Tec 24 Uur

De KC Motor Group LTD (KCMG) behaalde in een dramatische podiumfinish dankzij Edoardo Liberati een derde plek in de Fuji Super Tec 24 Uur. Voor de tweede ronde van de Super Taikyu Series kreeg het gebruikelijke trio bestaande uit Paul Lp, Marcy Lee Ying King en Ho Pin Tung ook nog eens ondersteuning van Enzo Liberati en Josh Burdon die een week eerder tijdens de ADAC Total Energies 24H Nürburgring als tweede in de SP 10 klasse waren geëindigd.

2023 Fuji 1

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: KCMG


Podium voor Ho Pin Tung in Fuji Super Tec 24 Uur

In samenwerking met A Bathing Ape (BAPE) was de #202 Honda NSX GT3 in camouflage kleurstellingen gehuld. Zeker toen het team zich op de startgrid als vierde wist te kwalificerenOp het veeleisende Fuji-circuit reden gedurende de dag als zowel de nacht alle vijf rijders met een hoog tempo en betrouwbaarheid uitstekend. In hun jacht naar de overwinning werd het team door een aantal tijdstraffen echter teruggeworpen. In het allerlaatste uur nam de Italiaan Liberati het stuur over en in een fantastische stint met nog maar vijf minuten te gaan maakte hij de beslissende “move” die een derde plek en een podiumfinish opleverden.

KCMG oprichter Paul Lp: “ Ik ben het gehele weekend trots op het team geweest. Gedurende de wedstrijd hadden we behoorlijk veel uitdagingen maar de spirit van deze groep is ongelofelijk. Wij hebben er alles aan gedaan om het podium veilig te stellen. De auto was betrouwbaar en snel dus ook grote dank aan Honda. Josh en Edo waren een geweldige toevoeging aan het team, hun ervaring van GT3 wedstrijden op het hoogste niveau en hun brute snelheid hebben ons echt het gehele weekend geholpen. Nu is onze focus op de derde ronde in Sugo gericht om ook daar een sterk resultaat te behalen.”

Fuji 2

Marcy Lee Ying-Kin: “Het was fantastisch om in de Top 3 te eindigen. Het was een zware wedstrijd maar de KCMG-crew heeft fantastisch werk verricht. We gaven nooit op en hielden ondanks wat moeilijkheden de kans open. Edo reed echt fantastisch in het laatste uur om als derde te eindigen. Wij kijken nu uit naar de derde ronde in Sugo om op dit resultaat voort te bouwen.”

Ho Pin Tung: “Wat een wedstrijd. Voordat het seizoen begon zagen we deze wedstrijd als een hoogtepunt en het is fantastisch om als derde te eindigen. Een podium in een 24 Uurswedstrijd is altijd bijzonder. Het vereist voorbereiding, motivatie, en een beetje geluk dat we dit weekend hadden. Het was een briljante teamprestatie waar ik erg trots op ben.”

Josh Burdon: “ Het was een genoegen om voor KCMG in de Fuji 24U uit te komen en op het podium te staan. Het was een zware wedstrijd waarin nogal wat obstakels overwonnen moesten worden maar wij hebben het nooit opgegeven. Voor de resterende rondes wens ik het team het allerbeste.”
Enzo Liberati: “Ik ben erg blij over dit overall podium en trots op het team. Ondanks de tegenslagen gedurende de wedstrijd bleven we gewoon pushen. Dank aan Paul die gedurende de nacht een fantastische stint zonder fouten reed en dank aan KCMG en mijn teamgenoten.”

Fuji 3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet