Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

ADAC GT4 Germany: Twee Nederlanders op het podium in tweede race Oschersleben

230528 GT4 R2 podium
Podium met vlnr Michal Makes, Maxime Oosten, Mike David Ortmann, Hugo Sasse, Mex Jansen en Nico Hantke

Nadat gisteren Mex Jansen samen met zijn teamgenoot Nico Hantke in de Walkenhorst-BMW al voor het eerste Nederlandse podiumsucces van het seizoen in de ADAC GT4 Germany zorgde, stonden er vandaag na de zondagsrace in de Motorsport Arena Oschersleben zelfs twee Nederlanders op het podium in de sterk bezette serie. Maxime Oosten eindigde samen met zijn Tsjechische partner Michal Makes in de BMW M4 van Project 1 als tweede, Mex Jansen werd samen met Hantke in de Walkenhorst-M4 als derde geklasseerd en behaalde daarmee zijn tweede top-drie-resultaat. De overwinning was voor titelverdedigers Hugo Sasse en Mike David Ortmann in de Aston Martin van ProSport.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto’s: ADAC Motorsport

DTM, 1. + 2. Rennen Oschersleben 2023 - Foto: Gruppe C Photography
Start van de zondagsrace met routinier Gabriele Piana in de Bonk Motorsport-BMW aan de leiding

Routinier Gabriele Piana, in 2021 kampioen in de ADAC GT4 Germany, startte vanaf de pole-position met zijn BMW M4, ingezet door Bonk Motorsport, en nam bij het uitdoven van het startlicht – met de nodige vertraging in verband met de directe TV-uitzending, omdat eerst de verlenging van de wedstrijd om de derde plaats bij het WK IJshockey uitgespeeld moest worden – direct de leiding, voor David Jahn in de Porsche en Sasse in de Aston Martin. Sasse was al snel de derde positie kwijt aan de aanvallend rijdende Mex Jansen, die vervolgens de aanval opende op David Jahn in de strijd om de tweede plaats. Dat ging na verloop van enige tijd mis, toen Jahn in de fout ging en Jansen hem raakte, wat onze landgenoot op een “penalty lap” kwam te staan. Daarop viel Jansen terug naar de zevende plaats. Maxime Oosten was ondertussen opgeklommen naar de vierde positie.

ADAC GT4 Germany, 1. + 2. Rennen Oschersleben 2023 - Foto: Gruppe C Photography
De Project 1-BMW van Maxime Oosten en Michal Makes

Toen het pitstopvenster opende, was Nathan Schaap, vanaf de tiende plaats in de Allied-Racing-Porsche, een van de eersten die binnenkwam. Sasse stopte vanaf de tweede plaats halverwege en gaf over aan Ortmann. Piana, de leider in de wedstrijd kwam, twee ronden alter binnen, evenals Jahn, Jansen en Oosten. Makes, die de auto had overgenomen van Oosten, kwam als derde terug in de race, voor Hantke, die de auto van Jansen had overgenomen. Kort daarop passeerde Ortmann in de ProSport-Aston Martin Khayrov in de Bonk-BMW, die duidelijk een maatje kleiner was dan zijn ervaren teamgenoot Piana. In de slotfase verloor Khayrov binnen korte tijd ook de tweede plaats aan Makes en de derde plaats aan Hantke. Zo bleef de volgorde tot aan de finish, met winst voor Ortmann en Sasse, voor de beide BMW-duo’s met Nederlandse inbreng, Makes/Oosten en Hantke/Jansen. Nathan Schaap werd samen met zijn Deense teamgenoot Alexander Hartvig in de Allied-Porsche als tiende geklasseerd.

Uitslag ADAC GT4 Germany race 2 Oschersleben

Stand ADAC GT4 Germany na 2 van 12 races

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet