Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Grüβ Gott aus Spielberg

21/05/2023: Supercar Challenge, Red Bull Ring OostenrijkPhoto: 2023 © Roel Louwers

Eén keer per seizoen kiest de V-Max organisatie, onder leiding van Dick van Elk, een ander circuit uit buiten de geijkte Benelux circuits Assen, Zandvoort, Spa en Zolder. De Red Bull Ring in Spielberg werd voor de tweede maal in zes jaar, het decor van het tweede raceweekend van de Supercar Challenge en de BMW M2 Racing Cup Benelux. “Ik ben jaloers op jullie”, vertelde collega René de Boer ons vooraf. “De Red Bull Ring is één van de fraaiste circuits ter wereld, alles klopt daar gewoon. Super aardige behulpzame mensen en leuke restaurants in de buurt om lekker te eten. Kon ik ook maar mee”. En René kan het weten, Hij bezocht al 106 circuits in de wereld. Reden genoeg om met collega Marco Antheunisse op Hemelvaartsdag rond acht uur in de ochtend de auto te pakken en te vertrekken naar Oostenrijk, maar we waren niet de enigen.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto’s: Roel Louwers, Marco Antheunisse en Gerrie Hoekstra

brandweer


Ook in Duitsland en Oostenrijk was men vrij. Alles wat maar wielen had ging op die Christi Himmelfahrt de weg op. Mede ook door alle wegwerkzaamheden, snelheidsbeperkingen en drukte op de weg stonden we een aantal malen flink vast. Bij file (Stau) is het in Duitsland gebruikelijk om zoveel mogelijk links en rechts van de snelweg te staan om in het midden een ruimte te creëren waar redding voertuigen door heen kunnen rijden. Deze Rettungsgasse bleek geen overbodige maatregel. Voor ons sloeg op de snelweg een auto over de kop, brandweer, ziekenwagens en politie waren snel ter plekke. Na vijf kwartier stilstaan konden we onze weg vervolgen.

tunnel


Je moet geen tunnelvrees hebben in Oostenrijk. 28 tunnels met een lengte van meer dan 30 kilometer zorgden ervoor dat we deze passage snel achter ons lieten. Een knap stukje werk van iedereen die hier aan zijn steentje aan bijgedragen heeft. Zeker de kosten van een vignet en tweemaal een tolbedrag waard. De tunnels waren goed verlicht, maar de wegen daarachter helemaal niet. De witte lijn naast de snelweg was in donker het enige houvast wat je had. Best wel tricky allemaal. Met een flinke vertraging kwamen wij in Knittelfeld-Ost aan. Hotel Das Friedrich maakte alles goed. Een geweldig hotel met een grote kamer, keuken, douche en hal, voor slechts weinig geld met nog een lekker ontbijt iedere ochtend op de koop toe.

21/05/2023: Supercar Challenge, Red Bull Ring OostenrijkPhoto: 2023 © Roel Louwers


Ons hotel was slechts op zeven kilometer van het circuit verwijderd. We werden al snel welkom geheten.

landschap


Eerst even de omgeving verkennen. We reden een half rondje langs de baan om te genieten van het landschap met daarin de Red Bull Ring gedrapeerd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet