Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nederlandse Pro Mod-rijders vroeg op snelheid

05.ef vegter.361

De drie Nederlanders die volgende week op Santa Pod Raceway hun eerste ronde afwerken van het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap hebben dit weekend getoond al vroeg in vorm te zijn. David Vegter benaderde zelfs het Europees record, Michel Tooren verbeterde zijn persoonlijk record en Marck Harteveld bleef slechts een fractie van zijn eigen persoonlijke toptijd verwijderd.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings (archief seizoen 2022)


In de aanloop naar de volgend weekend op Santa Pod Raceway te verrijden Main Event, de eerste ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing, hadden de drie Nederlandse Pro Modified-rijders zich ingeschreven voor de afgelopen zaterdag en zondag op dezelfde baan geplande Doorslammers. Deze wedstrijd werd ook door andere Europese teams na de lange winterstop als een ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen gezien. David Vegter, Michel Tooren en Marck Harteveld lieten daarbij zien al vroeg de juiste setup te pakken te hebben.

08.ef vegter.112

De meeste indruk maakte David Vegter. Op zondag snelde Vegter in de eerste eliminatieronde naar een tijd van 5,754 seconden. Daarmee dook de Nederlander voor het eerst onder de magische grens van 5,8 seconden. Dat het nog harder kon bewees Vegter even later door in de tweede eliminatieronde zijn nieuwe persoonlijke record verder aan te scherpen tot 5,740 seconden. Daarmee bleef Vegter slechts een fractie verwijderd van het Europees record van de Zweed Jan Ericsson dat staat op 5,724 seconden.

main event.03

Ook Michel Tooren scherpte zijn persoonlijk record van 5,914 seconden bij zijn eerste runs van 2023 meteen aan. De Pro Dutch Racing-piloot klokte eerst nog een 5,939 seconden om in de kwartfinale tot 5,904 seconden te komen.

harteveld.324

Marck Harteveld toonde ook al op overtuigende wijze zijn snelheid, al bleef een nieuw persoonlijk record net buiten bereik. Met meerdere runs in de 5,9 seconden, waaronder een 5,945 en 5,95 seconden, bleef de Voodoo Hemi Racing-rijder slechts een fractie van zijn persoonlijke toptijd van 5,927 seconden verwijderd.

07.edrs vegter.069

De drie Nederlanders lijken dus klaar voor volgende week als op zaterdag de kwalificaties voor de Main Event beginnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet