Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Track Limit straffen zorgen voor onverwachte winnaar in slotfase

RundStreckeTrophy at Red Bull Ring, Spielberg, Austria, May, 20, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Er wordt van te voren altijd flink voor gewaarschuwd. Track limits worden genoteerd en bij overschrijding daarvan volgt er na eerst een waarschuwingsvlag onberispelijk een straf. Onder druk van de naderende Ferrari van Ernst Kirchmayr moest Max Weering er in de slotfase nog eens goed voor gaan zitten om de leiding in de race te kunnen behouden. Daarbij kleurde de BMW M6-rijder een aantal malen buiten de lijntjes, wat hem tweemaal een straf van vijf seconden opleverde. Hoewel Weering als eerste over de finish kwam won equipe Kirchmayr-Baron daardoor de wedstrijd, gevolgd door Bob Herber in zijn Bentley. Equipe Tubben-Weering werd ondanks hun straffen toch nog als derde gehuldigd.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

RundStreckeTrophy at Red Bull Ring, Spielberg, Austria, May, 20, 2023, Photo: Rob Eric Blank


Bob Herber verraste zichzelf tijdens de kwalificatie en won van de chagrijnige jonkies, zoals hij dat zelf zegt. Henk Tappel was de snelste in de Supersport 1 divisie op drie jaar oude regenbanden en Andy Dam verraste iedereen om gelijk op slicks de kwalificatie in te gaan en aan het eind de beste banden over te houden voor de snelste tijd.

RundStreckeTrophy at Red Bull Ring, Spielberg, Austria, May, 20, 2023, Photo: Rob Eric Blank


Na een bombastische rollende start gaan de bolides op weg naar de hoog liggende eerste bocht op de Red Bull Ring. Bob Herber gaat te wijd maar behoudt de leiding. Eén bocht later gaat de Bentley weer te wijd waar Philipp Baron met de Ferrari 488 GT3 optimaal van profiteert en de  leiding overneemt. Ook Mex Jansen haalt de Bentley in en nestelt zich achter de Ferrari. Beide bolides nemen afstand van een drietal knokkende bolides. Bob Herber, Max Tubben en Bart Arendsen vechten om elke meter Oostenrijks asfalt. Daan Meijer en Ted van Vliet moeten daarachter iets lossen.

In de Supersport 1 heeft Henk Tappel maar weinig profijt van zijn poleposition. De Zilhouette 3.5 spint maar kan zijn weg op enige afstand vervolgen. Laurens de Wit is nu de koploper, gevolgd door Dennis de Borst in de Febo Hyundai en Ruud Olij met zijn BMW M3. Tappel is teruggezakt naar een vierde positie.

RundStreckeTrophy at Red Bull Ring, Spielberg, Austria, May, 20, 2023, Photo: Rob Eric Blank


Andy Dam blijft in de Supersport 2 aan de leiding maar Pricilla Speelman met de VW Golf GTI zit hem op de hielen. Tony Verhulst zakt daarachter iets terug. In de Sport divisie is het Pieter de Jong die de leiding heeft voor Mark Wieringa en Mick Schutte in de BMW M3 E46.

20/05/2023: Supercar Challenge, Red Bull Ring OostenrijkPhoto: 2023 © Roel Louwers


De Radicals maken er een mooie strijd van. De verschillen tussen Melvin van Dam, Vlad Raducanu en Sam Jongejan zijn minimaal. Robin Greenhalgh heeft veel tijd verloren door een spin.

MEX JANSEN  & JORDIN POLAND- BMW M6 GT3 - Koopman Racing / SUPERCAR CHALLENGE - RundStreckeTrophy at Red Bull Ring, Spielberg, Austria, May, 20, 2023, Photo: Rob Eric Blank


Aan de kop van het veld blijft het zeer spannend. Mex Jansen in zijn Koopman Racing BMW M6 GT3 maakt het de ervaren Ferrari rijder zeer moeilijk. Max Tubben heeft iets moeten lossen op het leidende tweetal, maar heeft een gaatje geslagen naar Bart Arendsen. Bob Herber rijdt daar weer achter in een soort niemandsland en Daan Meijer ligt daar weer achter.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet