Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars/NASCAR: Red Bull Ampol Racing en Trackhouse Racing bevestigen SVG voor stratenrace Chicago

Het team van Red Bull Ampol Racing en Trackhouse Racing hebben bevestigd dat Shane van Gisbergen aan de allereerste stratenrace in Chicago zal deelnemen. Kimi Raikkonen kwam vorig jaar tweemaal onder vlag van het Trackhouse #91 programma uit. Raikkonen werd op Watkins Glen 2022 als 37e geklasseerd en op COTA als 27e.

2023 SVG NASCAR

Tekst: Willem J. Staat
Foto: PR


Red Bull Ampol Racing en Trackhouse Racing bevestigen SVG voor stratenrace Chicago
Of het nu toerwagens, singleseaters, GT’s of rallyauto’s zijn, SVG heeft altijd de wens gehad om in zoveel mogelijk autosportdisciplines ervaring op te doen. Afgelopen week nam hij nog aan een rally deel. In juli wordt zijn portfolio uitgebreid met een deelname aan de eerste NASCAR Cup-wedstrijd in Chicago die op een stratencircuit verreden gaat worden. De naam van SVG werd al eerder met Trackhouse in verband gebracht maar vanavond bevestigden beide partijen de deelname.

Shane van Gisbergen: “Het is één van de grootste autosportseries ter wereld. Het is ongelofelijk om de kans te krijgen om hiervan deel uit te mogen maken. Ik heb een ongelofelijke kans gescoord. Ik kan eerlijk zeggen dat ik altijd van een NASCAR-kans heb gedroomd maar ik heb nooit gedacht dat dit realiteit zou worden. Ik kan nauwelijks wachten om naar de VS te gaan om iedereen daar te ontmoeten en mij voorbereiden op de wedstrijd in Chicago. Die eerste wedstrijd in Chicago betekent dat het voor en net zoals iedereen een rookie-wedstrijd gaat worden. Maar tevens onderschat ik niet dat dit een enorme uitdaging is.”Voor drievoudig Supercars kampioen SVG (drie titels en 77 overwinningen) is het een andere autosportdroom die in vervulling gaat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet