Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Van 3 juni t/m 27 aug a.s 70 Years of Corvette in Autoworld Brussel

De naam Corvette doet op zich al denken aan de Amerikaanse droom! Het roept herinneringen op aan een tijd waarin alle mogelijkheden waren toegestaan! Van 3 juni tot 27 augustus a.s staat het Brusselse Autoworld in het teken van de Chevrolet Corvette. De Corvette viert dit jaar zijn 70 jarige bestaan.

Aangeleverd bericht
Foto's PR

2023 Intro


1953 Motorama, New-York
Harley Earl was vol lef toen hij in 1953 zijn prototype van de eerste generatie Corvette met een glasvezelcarrosserie presenteerde. De gok loonde, want General Motors besloot dit aantrekkelijke sportwagentje met zijn fraaie lijnen en lichte gewicht in productie te nemen. Het duurde echter tot 1955 voordat hij werd uitgerust met de beroemde V8-motor die de standaardmotor werd en de verkoop een hoge vlucht nam!


2023 Premiere
De premiere in 1953. De Corvette zou ook in de autosport later gigantisch veel succes hebben.


ACHT GENERATIES
DE GESCHIEDENIS VAN DE "CORVETTE" IN 16 AUTO'S

Elk model heeft zijn eigen specifieke kenmerken, afhankelijk van het tijdperk, de trends of de technologische vooruitgang. Maar het DNA van de Chevrolet Corvette kan worden samengevat in twee woorden: prestaties (en V8) en sportiviteit! Laten we eens kijken naar de (soms zeldzame) schoonheden in de tijdelijke tentoonstelling "Chevrolet Corvette a legend turns 70".

Chevrolet Stingray
Wie herinnert zich de Split Window Stingray niet?


CHEVROLET CORVETTE C2 STINGRAY "SPLIT WINDOW" (1963)
Laten we beginnen met de meest gezochte Corvette van dit moment. Naast de spectaculaire carrosserie en het geheel nieuwe chassis, is het speciale kenmerk van dit model de split rear window. Geïntroduceerd in 1963, werd dit kenmerk al snel verlaten (1964) om een beter zicht naar achteren mogelijk te maken. Toch is dit model Corvette, omdat het zeldzamer is, tegenwoordig erg populair!

Chevrolet Pacecar
De Pacecar van de Indy 500 1978

CHEVROLET CORVETTE C3 PACE CAR (1978)
Een van de onverwachte varianten van de C3 Corvette, deze gelimiteerde editie werd geproduceerd als Pace Car voor de Indianapolis 500 van 1978. Dit C3 model is gebaseerd op de "Mako Shark" concept car. Volgens de legende was de "Mako Shark" geïnspireerd op de kleur van de haai die Bill Mitchell (het hoofd design bij General Motors) ving en in zijn kantoor hing. Waar of niet, het succes van dit model was echt: meer dan 6.000 auto's werden verkocht tegen het streefcijfer van 300!


CHEVROLET CORVETTE C3 DUNTOV (1981)
De C3 heeft zeker enkele zeldzame versies! Hij werd in ongeveer 200 exemplaren geproduceerd en is een laatste creatie van Zora Arkus-Duntov. Deze ingenieur die soms "de vader van de Corvette" werd genoemd voor al zijn onderzoekswerk, met name aan de C2, stelde zichzelf een laatste uitdaging na zijn pensionering. Een nog sportievere Corvette bouwen dankzij een unieke, bredere carrosserie en vooral een supercharger die hem 70 pk meer vermogen gaf! Missie volbracht dankzij de steun van American Custom Industries, een bedrijf voor onderdelen en accessoires waarvoor hij consultant was geworden. Eens een Corvette, altijd een Corvette!

De C3 heeft zeker enkele zeldzame versies! Hij werd in ongeveer 200 exemplaren geproduceerd en is een laatste creatie van Zora Arkus-Duntov. Deze ingenieur die soms "de vader van de Corvette" werd genoemd voor al zijn onderzoekswerk, met name aan de C2, stelde zichzelf een laatste uitdaging na zijn pensionering. Een nog sportievere Corvette bouwen dankzij een unieke, bredere carrosserie en vooral een supercharger die hem 70 pk meer vermogen gaf!

Missie volbracht dankzij de steun van American Custom Industries, een bedrijf voor onderdelen en accessoires waarvoor hij consultant was geworden. Eens een Corvette, altijd een Corvette!

2023 Corvette
Een mooi beeld uit het verleden.

CHEVROLET CORVETTE C7 ZO6 CONVERTIBLE (2015)
Deze Corvette wordt geproduceerd tot 2019 en is de eerste Corvette die wordt omgedoopt tot "Stingray" sinds 1976. Deze bijnaam, oorspronkelijk gegeven aan de C2, verwijst naar de achterkant van de auto, die de vorm had van een pijlstaartrog. Om deze Corvette te verbeteren, werden verschillende overwegingen gemaakt over de plaats van de motor. Helaas werd vanwege de kosten de keuze voor een middenmotor uitgesteld... tot uiteindelijk de laatste C8 werd uitgerust.

In totaal omvat de tentoonstelling 16 Corvettes die de geschiedenis weergeven van een Amerikaans merk dat er dankzij zijn assertieve stijl in geslaagd is zich een plaats te veroveren op het Europese continent!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet