Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Dutch Racing trapt seizoen af met de dubbel op Santa Pod Raceway

tooren

Nog een paar dagen en Pro Dutch Racing gaat op Santa Pod Raceway de eerste meters van het nieuwe seizoen maken. In het weekend van 20 en 21 mei staat The Doorslammers op het programma, een week later gevolgd door The Main Event, de openingsronde van het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap. Deze titelstrijd is het hoofddoel voor Michel Tooren en zijn team Pro Dutch Racing. Afgelopen seizoen beleefde de Nederlander zijn absolute doorbraak in deze belangrijkste dragracecompetitie van Europa door op de HockenheimRing de prestigieuze NitrOlympX op zijn naam te schrijven. Mede door deze zege eindigde Tooren op de vierde plaats in de eindstand van het kampioenschap. Inmiddels zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen afgerond en gaat Pro Dutch Racing op voor meer zeges en een nog hogere klassering.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto’s: Remco Scheelings

Na het succesvolle seizoen 2022 is er bepaald niet stilgezeten in de werkplaats van Pro Dutch Racing in Rotterdam. Al snel werd de ’71 Plymouth Barracuda gedemonteerd. Waar nodig werden nieuwe onderdelen besteld, terwijl andere onderdelen richting Amerika werden gestuurd om van de nodige updates te worden voorzien. Daarmee leek er ruim voldoende tijd om alle puzzelstukjes ver voor aanvang van het seizoen 2023 in huis te hebben en de Cuda opnieuw op te bouwen. Leek, want zelfs met een gedegen voorbereiding heb je niet alles in de hand, ook Pro Dutch Racing niet. Het team had het in het paasweekend op Santa Pod Raceway te verrijden Festival of Power als testweekend op de kalender staan. Een week voor de wedstrijd waren echter essentiële onderdelen als de blower en het brandstofsysteem nog altijd niet terug uit Amerika en dus moest de eerste afspraak van het seizoen worden afgezegd.

tooren.280

In The Doorslammers werd echter een goed alternatief gevonden. Voordeel van deze wedstrijd is dat deze de week voor The Main Event wordt verreden. Niet alleen zijn de omstandigheden dan beter vergelijkbaar met die van deze openingsronde van het FIA Europees Kampioenschap, ook komt er een sterk deelnemersveld aan de start waardoor meteen duidelijk wordt hoe Pro Dutch Racing ervoor staat in het internationale veld. Toch ziet Michel Tooren The Doorslammers vooral als een testweekend om richting een goede setup te werken voor The Main Event. Pro Dutch Racing focust zich namelijk dit seizoen opnieuw op het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap, waarvan The Main Event de aftrap vormt. Drie weken later staat op het Zweedse Tierp Arena meteen alweer de tweede ronde van deze prestigieuze titelstrijd op het programma. Na een wat langere zomerstop staat half augustus opnieuw Tierp Arena op de kalender, twee weken later gevolgd door de NitrOlympX op Hockenheim, met weer twee weken daarna de vijfde en afsluitende ronde op Santa Pod Raceway. Tooren beleefde vorig jaar op Hockenheim zijn tot nu toe grootste succes door voor het oog van vele supporters en zakenpartners van Pro Dutch Racing de overwinning voor zich op te eisen. Uiteindelijk sloot Tooren de titelstrijd af met een vierde plaats in de einstand.

tooren.171

Het mag duidelijk zijn dat Pro Dutch Racing dit seizoen op dit succes wil voortborduren. “We willen uiteraard meer wedstrijden gaan winnen en voor het kampioenschap gaan. Maar daarin staan we niet alleen en de concurrentie zal dit seizoen nog veel groter zijn dan vorig jaar. Maar we zijn goed voorbereid. Inmiddels zijn de blower en het brandstofsysteem binnen en hebben we ook alle bestelde extra onderdelen ontvangen. De tweede motor is ook klaar zodat we straks over twee complete raceklare motoren kunnen beschikken. Wat de setup betreft weten we nu ook wat we wel en vooral niet moeten doen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we weer goede tijden op de klokken gaan zetten”, aldus Michel Tooren over het nu snel naderende seizoen.

tooren.341

Kalender Pro Dutch Racing
19-21 mei, The Doorslammers, Santa Pod Raceway, Engeland, test
26-29 mei, The Main Event, Santa Pod Raceway, Engeland, FIA EK
15-18 juni, Tierp Arena, Zweden, FIA EK
10-13 augustus, Tierp Arena, Zweden, FIA EK
25-27 augustus, NitrOlympX, HockenheimRing, Duitsland, FIA EK
7-10 september, European Finals, Santa Pod Raceway, Engeland, FIA EK

Pro Dutch Racing wordt gesteund door: Arton USA Cars & Parts, Breko Shipbuilding & Repair, Burger Ferry Agencies, Dockmarks Signs BV, Dockside Shipfacilities B.V., Driemaas Shipping, Duraship BV, DW Pumps, Electric Marine Support BV, F.E.M.M. Rotterdam BV, Flanto Shipping BV, Heftronics, Hoogendoorn maritieme betimmering en interieurbouw, Horrel Shipping, Maritiem Media, Noordtrans Scheepvaartbedrijf, Oonincx Scheepsonderhoud BV, Petrostar AG, RBC Nederland BV, Rotyle Dakbedekking, RTR Barging, Scheepsservice Beljaars, Sinttruije Marine Service BV, Tribute Space BV, Tristan Shipping BV, Verhaar Omega, VKV Service BV en Vrooam Powersports Lubricants International BV.

Voor meer informatie over Pro Dutch Racing, zie ook www.produtchracing.nl, Facebook en Instagram.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet