Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BMW M2 CS Racing Cup Benelux

BMW M2 CS Racing Cup Benelux: Gaat de jeugd er op de Red Bull Ring weer met de prijzen vandoor?

start.02

De BMW M2 is een serieuze raceauto waarvan je zou verwachten dat er veel ervaring voor nodig is om daarmee snel te zijn. Al drie jaar op rij bewijst de BMW M2 CS Racing Cup Benelux dat juist de jeugd uitstekend met deze auto overweg kan. Na Colin Caresani in 2021 en Maxime Oosten vorig jaar lijkt nu Senna van Soelen aanspraak te maken op een dominante rol in de cup. Met twee overtuigende overwinningen tijdens de VRM Voorjaarsraces op CM.com Circuit Zandvoort heeft de jonge coureur zijn kaarten op tafel gelegd.

Tekst en foto's: PR

F1-circuit

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk wordt de tweede ronde van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux gereden. Het circuit in Spielberg, Stiermarken werd in 1969 gebouwd en kreeg toen de naam Österreichring. Nadat het werd verbouwd, de naam A1 Ring kreeg, gesloten en gedeeltelijk gesloopt werd kocht Dietrich Mateschitz het circuit in 2005. Na een flinke renovatie werd het in 2011 weer geopend onder de naam Red Bull Ring en sinds 2014 staat het vast op de Formule 1-kalender. Het F1-circuit is 4,318 km lang en is werkelijk schitterend voor zowel rijders als toeschouwers.

soelen.02

Zuid-Afrikaan
Waar Van Soelen de eerste twee races op Zandvoort alleen reed vormt hij tijdens de Rundstreckentrophy op de Red Bull Ring een equipe met Leyton Fourie. Deze 17-jarige coureur komt uit Zuid-Afrika en racet dit seizoen ook in de Duitse BMW M2 Cup. Met deze jonge equipe zal de concurrentie dus terdege rekening moeten houden.

craats

In achtervolging
Zo gemakkelijk zal de equipe Sen Roodenburg-Gianni van de Craats de overwinningen echter niet uit handen geven. Ook deze jonge rijders lieten tijdens de Voorjaarsraces hun snelheid zien en zij zullen er des te meer op gebrand zijn om dit keer wel op de bovenste trede op het podium te komen.

Warmerdam

Race winnen
Datzelfde geldt voor de equipe Dirk Warmerdam-Jop Rappange. Dit duo scoorde vorige seizoen al vele podiumplaatsen, maar de mooiste trofee ontbreekt nog en de Red Bull Ring is dan natuurlijk een hoofdprijs die je wilt hebben.

Kans
Lorenzo van Riet racet dit seizoen in de Mazda MX-5 Cup, maar aangezien die dit weekend vrij zijn grijpt hij zijn kans om de BMW M2 op Stiermarken de sporen te geven. Hij heeft bewezen races te kunnen winnen en rijdt dit keer alleen, dus een podiumplaats moet voor hem zeker haalbaar zijn.

b.van elk

Nog meer
Daarmee zijn nog niet alle kandidaten voor podiumplaatsen benoemd, want het eerste weekend liet Berry van Elk zien dat ook hij daar thuishoort. Datzelfde geldt voor Jayden Post, die altijd snel is en in Oostenrijk op een nieuw circuit zeker voor het podium zal gaan.

Duits
Een Duitssprekende equipe die op de Red Bull Ring in actie komt vormen de Duitser Colin Böninghausen en de Australiër Rob McAfee. Zij kennen de BMW M2 goed, maar of zij onze ontketende tieners voor kunnen blijven is de vraag.

de vreede

Trophy
In de Trophy gaat de strijd zoals altijd tussen de equipes Patrick de Vreede-Rogier de Leeuw, Sandra van der Sloot-John van der Voort en good old Dick van Elk. De Vreede-De Leeuw leidt het klassement voor Van der Sloot-Van der Voort en Van Elk, maar de verschillen zijn klein.

Programma
Op 20 en 21 mei wordt er naast de BMW M2 CS Racing Cup Benelux een vol programma gepresenteerd tijdens de Rundstreckentrophy op de Red Bull Ring. De eerste vrije training voor de BMW M2’s begint op zaterdag om 8.55 uur en de rijders hebben 80 minuten de tijd om de juiste afstelling te vinden voor dit voor hen nieuwe circuit. De kwalificatie is op zaterdagmiddag en daar gaan de coureurs zoals altijd 20 minuten de strijd om de polepostions aan. Beide races met rollende start staan op zondag op het programma. De eerste race van een uur met verplichte pitstop begint om 9.25 uur, de tweede race met dezelfde duur vangt ’s middags om 14.35 uur aan. Na afloop weten we of de jeugd ook in Oostenrijk de gevestigde orde te snel af is.

Voorjaarsraces at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, Nederland, April, 16, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Gratis
De toegang tot de races ia alle dagen gratis. Daarnaast zijn ook de Stiermarkse tribune en de paddock vrij toegankelijk. Hier hebben de fans ook de mogelijkheid om de racewagens van dichtbij te zien. De Grand Prix van Oostenrijk vindt plaats van 30 juni tot en met 2 juli 2023 op de Red Bull Ring.

Op TV
Verslagen van alle races worden uitgezonden door RTL7 in het TV programma Autosport NL.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet