Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Voodoo Hemi Racing klaar voor de aanval

harteveld.333

De maand mei is weer aangebroken en dat betekent dat het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing bijna van start gaat! Voor het tweede opeenvolgende jaar zullen Marck Harteveld en zijn team Voodoo Hemi Racing aan alle wedstrijden van deze belangrijkste titelstrijd van de Europese dragrace-sport deelnemen. Na de vijfde plaats van vorig seizoen wil Harteveld nu de volgende stap maken. De afgelopen maanden is er dan ook hard gewerkt door de crew van Voodoo Hemi Racing om straks tot de tanden bewapend en honderd procent voorbereid aan de start te staan. Aan motivatie geen gebrek als eind mei met The Main Event op Santa Pod Raceway de lichten voor de aftrap van het FIA EK voor het eerst weer op groen springen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto’s: Remco Scheelings


Met een vijfde plaats in de eindstand, een runner-up positie bij de sterkst bezette wedstrijd van het jaar op Tierp Arena, en nieuwe persoonlijke records van 5,927 seconden en 389,05 km/u kenden Marck Harteveld en zijn team Voodoo Hemi Racing een uitstekend eerste volledig seizoen in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap.

harteveld.505

Dat dit naar meer smaakt, mag duidelijk zijn. De afgelopen maanden is er dan ook hard gewerkt om de Voodoo Hemi Racing ‘70 Plymouth Superbird weer gevechtsklaar te maken. “We hebben weer de nodige kilo’s bespaard om de auto nog lichter te maken. Verder zit er een nieuwe injector op de blower en hebben we onder andere nieuwe uitlaten gemaakt. We zijn nu nog bezig met het opbouwen van de tweede motor en dan is al het voorwerk gedaan. We hebben ook al een paar keer proefgedraaid en dat verliep allemaal naar wens”, aldus Harteveld over de voorbije weken.

harteveld.371hf

Inmiddels heeft ook de traditioneel aan het seizoen voorafgaande teampresentatie en partner/sponsordag van Voodoo Hemi Racing plaatsgevonden. Zoals ieder jaar weer was de belangstelling groot en kan het team terugkijken op een meer dan geslaagde dag die opnieuw gehouden werd bij het pand van Harteveld Autoschade en Restauratie in Wateringen.

harteveld.011

Met alle voorbereidingen achter de rug, is het tijd voor actie, actie die wat Harteveld betreft zo snel mogelijk mag beginnen. Het FIA Europees Kampioenschap opent de serie van vijf wedstrijden traditioneel met de van 26 tot en met 29 mei te verrijden The Main Event op Santa Pod Raceway. Om echter optimaal voorbereid aan de titelstrijd te beginnen reist Voodoo Hemi Racing al een week eerder naar Engeland. In het weekend van 20 en 21 mei staat op dezelfde baan namelijk The Doorslammers gepland. Als zich de mogelijkheid voordoet zal Harteveld een eventuele prijs natuurlijk niet laten liggen, maar het evenement is voor Voodoo Hemi Racing vooral bedoeld om een aantal testruns met de ‘70 Plymouth Superbird te kunnen maken en zo al een goede set-up te hebben als een week later de kwalificaties voor The Main Event beginnen. Hoewel de tuning opnieuw in handen is van Joeri Woudenberg en het team inmiddels over de nodige ervaring beschikt, is er zoveel aan de motor en auto veranderd dat een extra testweekend altijd welkom is.

harteveld.250

Na The Main Event is het drie weken later alweer tijd voor de tweede ronde van het FIA Europees Kampioenschap op het Zweedse Tierp Arena, een circuit waar Harteveld zeker sinds vorig jaar goede herinneringen aan bewaart. Vanaf half augustus breken dan drukke weken aan voor Voodoo Hemi Racing. Na een tweede bezoek aan Tierp Arena, volgt twee weken later met de NitrOlympX op de HockenheimRing de thuiswedstrijd voor het Nederlandse team, terwijl twee weken na Duitsland met The European Finals op Santa Pod alweer de vijfde en laatste wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap op de kalender staat.

harteveld.062

Over de doelen voor dit jaar is Harteveld duidelijk. “Hard gaan, eliminatieronden en wedstrijden winnen. Het uiteindelijke doel moet de titel zijn, niets meer en niets minder”, aldus de gedecideerde piloot van de Voodoo Hemi Racing ‘70 Plymouth Superbird.

harteveld.310

Kalender Voodoo Hemi Racing
19-21 mei, The Doorslammers, Santa Pod Raceway, Engeland, test
26-29 mei, The Main Event, Santa Pod Raceway, Engeland, FIA EK
15-18 juni, Tierp Arena, Zweden, FIA EK
10-13 augustus, Tierp Arena, Zweden, FIA EK
25-27 augustus, NitrOlympX, HockenheimRing, Duitsland, FIA EK
7-10 september, European Finals, Santa Pod Raceway, Engeland, FIA EK

harteveld.171

Partners van Voodoo Hemi Racing
Voodoo Hemi Racing wordt gesteund door Six-Pack Speedshop, Flexibell Systems, M-Trex IJmuiden Holland BV, Altac Coating Group, Brute Jeeps, Mooi Reclame Werk, G&L Harteveld, Qrien van Vliet, Wiretec Draadproducten, FB Installaties, vd Kruk Waterontharders, Q.D. Automotive, Sunproof en P. Komen Autoherstelwerk.
Voodoo Hemi Racing verwelkomt voor dit seizoen als nieuwe partners L Harteveld Werkzaamheden, J&B de J, Olsthoorn Bedrijfsvoertuigen en Sunder Scooters.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet