Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Teamafspraak McLaren onder vuur bij FIA

McLaren-baas Ron Dennis heeft zijn team in een lastig parket gebracht. Zijn uitspraak na de Formule 1-race van Monaco dat Fernando Alonso de wedstrijd moest winnen in plaats van teammaat Lewis Hamilton, wordt nu onderzocht door de FIA. De mondiale automobielfederatie gaat onderzoeken of deze actie van McLaren indruist tegen het reglementaire verbod van het geven van teamorders.

Tekst: Marc Kok

De FIA gaat onderzoeken of de renstal van Dennis tegen de International Sporting Code heeft gehandeld. In het verleden heeft Ferrari gezeur gekregen toen Rubens Barrichello tijdens de GP van Oostenrijk van de teamleiding zijn leidende positie moest afstaan aan teamgenoot Michael Schumacher.

Afgelopen zondag was er wel een verschil, omdat Hamilton niet op kop reed. Maar dat hij zijn ploegmaat Alonso niet mocht aanvallen, vindt de FIA genoeg om de zaak nader te onderzoeken.

Ron Dennis wilde naar eigen zeggen alleen maar voorkomen dat zijn rijders elkaar op het extreem nauwe stratencircuit dom van de baan zouden tikken. Hij noemt dat teamstrategie en zeker geen teamorders. Want dat laatste is wel manipulatie, aldus Dennis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet