Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Cool Racing op pole in LMP2 en LMP3 voor ELMS-seizoensstart, Van Uitert en Van der Helm vijfde op de grid

#65 PANIS RACING - Oreca 07 - Gibson - European Le Mans Series - Official Test - Circuit de Catalunya - Barcelona - Spain -
De Panis Racing-Oreca met Job van Uitert en Tijmen van der Helm start als vijfde

De Cool Racing-Oreca met het startnummer 47 vertrekt morgen vanaf de pole-position voor de vier-uursrace op het Circuit de Barcelona-Catalunya, de openingswedstrijd van de European Le Mans Series. Reshad de Gerus was met een tijd van 1:29,396 minuten het snelst in de kwalificatie. Job van Uitert kwam met de Panis Racing-Oreca, die hij deelt met ondermeer Tijmen van der Helm, tot de vijfde tijd. Ook in LMP3 behaalde Cool Racing de pole-position dankzij Marcos Siebert in de nummer 17-Ligier. De JMW Motorsport-Ferrari behaalde in handen van Martin Berry de beste startplaats in GTE.


Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: ELMSIn de LMP2-kwalificatie waren er de nodige wisselingen aan kop, met voor De Gerus eerst Neel Jani namens Duqueine en vervolgens James Allen in de Algarve Pro-Oreca op de voorlopige pole-position. Allen ondernam laat in de sessie nog een poging, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in De Gerus.


Job van Uitert nam de kwalificatie in de Panis Racing-Oreca voor zijn rekening. Zijn relaas na afloop: “De kwalificatie op zich was best lastig, het zit heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk hadden we de vijfde tijd, een prima positie om van te starten maar niet helemaal wat we wilden. We hadden een beetje moeizame Proloog, vooral de tweede dag met veel problemen, dus wat dat betreft zijn we wel blij dat we in ieder geval een goede run hadden. We zitten drie tienden van pole af, dus het is niet een wereld van verschil. We zitten in de window. Het wordt een lange race, mijn teamgenoten gaan goed, dus we kijken uit naar de wedstrijd morgen!” In Pro-Am eindigde de Racing Team Turkey-Oreca in handen van Salih Yoluc bovenaan.In LMP3 was het Marcos Siebert die met 1:35,250 minuten in de Cool Racing-Ligier de snelste tijd reed, 0,312 seconden voor Wyatt Brichacek namens Inter Europol. De Eurointernational-Ligier van Glenn van Berlo, die in Barcelona zijn broer Kay vervangt, die dit weekeinde in de GT World Challenge in Monza rijdt, start vanaf de achtste plaats in de klasse.


In de GTE-klasse bezetten Ferrari’s de eerste twee plaatsen dankzij Martin Berry in de JMW Motorsport-488, gevolgd door Takeshi Kimura in de Ferrari van het Zwitserse Kessel Racing.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet