Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Volledige eerste startrij Acura op Long Beach

230415 IMSA Quali Albuquerque
Filipe Albuquerque, snelste in de kwalificatie op het stratencircuit van Long Beach


Na de twee langste races van het seizoen, de 24 Uur van Daytona en de 12 Uur van Sebring, volgt dit weekeinde de kortste wedstrijd van het jaar in het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship, de Acura Grand Prix of Long Beach. Op het stratencircuit in de Californische havenszad bezetten de beide Acura’s ook de eerste startrij, met de pole-tijd van 1:09,909 minuten voor Filipe Albuquerque in de Konca Minolta-WTR-Acura. Snelste GT-rijder was Marco Sørensen in de Heart of Racing-Aston Martin uit de GTD-klasse, die vijf GTD-Pro-auto’s voorbleef.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto’s: IMSA


Albuquerque was de enige rijder die onder de 1:10 wist te blijven. De Portugees was 0,674 seconden sneller dan Tom Blomqvist in de Meyer Shank Racing-Acura. “Best of the rest” was, op nog eens een halve seconde van Blomqvist, Sébastien Bourdais, die met een sterk slotoffensief de Ganassi-Cadillac, die hij deelt met Renger van der Zande, als derde kwalificeerde. Daarachter volgden de beide BMW’s, respectievelijk bestuurd door Nick Yelloly en Augusto Farfus, en de snelste Porsche in handen van Nick Tandy.230415 IMSA Quali Sorensen
Marco Sørensen was de snelste GT-rijder met de Heart of Racing-Aston Martin


De GT-kwalificatie werd voortijdig met de rode vlag gestaakt nadat Ashton Harrison in de Racers Edge-Acura in de muur was beland. Terwijl de sessie al gestopt was, crashte daarna ook PJ Hyett in de AO-Porsche op dezelfde plaats. Beide rijders konden ongedeerd uitstappen. De Heart of Racing-Aston Martin behaalde met een nieuw GTD-kwalificatierecord van 1:17,811 voor Marco Sørensen de pole-position, voor Jack Hawksworth, die in de Vasser-Sullivan-Lexus de snelste GTD-Pro-tijd liet noteren. Jeroen Bleekemolen reed de kwalificatie in de nummer 92-KellyMoss with Riley-Porsche en kwam daarmee niet verder dan de voorlaatste tijd. Daarachter eindigde Alan Metni, de teamgenoot van Kay van Berlo in de nummer 91-KellyMoss with Riley-Porsche.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet