Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Twee tieners op poleposition tijdens VRM Voorjaarsraces

mex jordin

Klokslag negen uur start het nieuwe seizoen met de 20 minuten durende kwalificatie van de dikke GT’s en Prototypes van de Supercar Challenge. Het is nog vrij koud op Circuit Zandvoort, maar de strak blauwe lucht en een steeds sterker schijnend zonnetje voorspellen betere temperaturen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


In de vrije trainingen van gisteren waren het drie BMW M6 GT3 bolides die bovenaan te vinden waren. Equipe Max Tubben en Max Weering van JR Motorsport was in beide sessies de snelste op de baan, gevolgd door de twee identieke wagens van Koopman Racing met equipe Mex Jansen/ Jordin Poland op plaats twee en de teruggekeerde Daan Meijer, die gelijk liet blijken dat hij na zijn crash op Circuit Zolder weinig snelheid heeft ingeleverd.

Voorjaarsraces at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, Nederland, April, 14, 2023, Photo: Rob Eric Blank


In de eerste helft van de kwalificatie is het stuivertje wisselen tussen Equipe Max Tubben en Max Weering en equipe Mex Jansen/ Jordin Poland. Op een derde plaats de fraaie KTM GTX van Martin Koch, die gisteren amper een goede ronde kon rijden.

Voorjaarsraces at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, Nederland, April, 14, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Vader en zoon Van Dam zijn de snelste Radical voor vader en zoon Greenhalgh, die gelijk de eerste track limits van het seizoen op hun naam krijgen geschreven.

MEX JANSEN  & JORDIN POLAND- BMW Z4 GT3 - Koopman Racing / SUPERCAR CHALLENGE - Voorjaarsraces at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, Nederland, April, 13, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Snelste equipe Mex Jansen/ Jordin Poland blijft op de baan, terwijl de drie bolides daarachter in de pits blijven. De BMW M6 van beide tieners start vanmiddag om 13:45 uur hun eerste race vanaf poleposition met naast hen de M6 van Max Tubben en Max Weering. Er wordt een spannende strijd verwacht tussen deze beide wagens, want de verschillen zijn minimaal.

Na de grote kanonnen komen de Sport divisies de baan op voor hun kwalificatie. In de twee vrije trainingen was het Febo Racing Team van vader Dennis en zoon Stef de Borst de snelste van de Supersport 1 divisie op de baan, gevolgd door Laurens de Wit met de Audi TCR. In de Supersport 2 waren het Tony Verhulst met de Honda Civic TCR en equipe Hoogwerf/Teirlinck die in de sessies naar de snelste tijden reden. In de Sport divisie waren het de beide Zilhouette bolides van equipe Jobst/Vianen en equipe De Jong/Hoekstra die het snelste rond gingen.

DENNIS DE BORST & STEFF DE BORST - Hyundai i30N TCR - FEBO Racing Team / SUPERCAR CHALLENGE - \202\Voorjaarsraces at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, Nederland, April, 13, 2023, Photo: Rob Eric Blank


Tijdens de kwalificatie zit het voorscherm van de Cupra TCR van equipe Hoogwerf/Teirlinckt los en ze moeten de pits bezoeken. Vader en zoon De Borst zijn ook nu het snelste met hun Hyundai i30N TCR in Supersport 1 divisie, maar het verschil met tweede man Ruud Olij in zijn BMW M3 F80 blijft minimaal met slechts 0.098 seconde.

MAIK BROERSEN - BMW M4 GT4 - Koopman Racing / SUPERCAR CHALLENGE - Voorjaarsraces at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, Nederland, April, 14, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Maik Broersen verwijst in de slotfase equipe Van Houtum/Jansen in hun BMW E46 GTR V8 naar de tweede plaats in de Supersport 2 divisie. In de Sport divisie gaat Mark Jobst, nu met zijn nieuwe teamgenoot Oscar Vianen, gewoon door waar hij vorig jaar mee eindigde.

OSCAR VIANEN & MARK JOBST - Zilhouette Racing / SUPERCAR CHALLENGE - Voorjaarsraces at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, Nederland, April, 13, 2023, Photo: Rob Eric Blank

De Zilhouette equipe was het snelste van de kwalificatie voor de verrassend sterk rijdende equipe van vader en zoon Drummen in hun BMW M240.

EMILE DRUMMEN & TOM DRUMMEN - BMW M240 - Koopman Racing / SUPERCAR CHALLENGE - Voorjaarsraces at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, Nederland, April, 14, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet