Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Genoeg om van te genieten op de 33e Techno Classica (deel 2)

Dit jaar zijn er natuurlijk ook een aantal jubilea te vieren zoals 75 jaar Porsche, 75 Jaar Corvette en 50 Jaar BMW Turbo. Maar van de organiserende SIHA was dit jaar Lamborghini het hoofdthema. En ook bij Lamborghini staat de sport tegenwoordig voorop. Het merk van de Stier heeft inmiddels een behoorlijk sportief verleden opgebouwd. Jammer dat de Finishing Touch hiervan een beetje ontbrak. Maar voor de auto(sport)liefhebber blijft de Techno Classica één van de mooiste klassieke beurzen in Europa waarvan het tot aan de Coronacrisis genieten was.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

Genoeg om van te genieten op de 33e Techno Classica (deel 2)
Vele petrolheads maken zich dan ook terecht zorgen over hoe het in de toekomst met hun liefhebberij verder moet gaan. En ook bij de openingsrede werd het thema E-Fuels aangehaald. Anderzijds is het prachtig dat mensen na Corona weer bij grote evenementen bij elkaar mogen komen maar anderzijds uitte het Duitse Focus Magazine vanmorgen toch wel wat kritiek. In tegenstelling tot andere evenementen zoals de AVD Oldtimer Grand Prix is het evenement concept een beetje achterhaald. In deze moderne tijden moeten niet alle auto’s volgepropt bovenop elkaar staan maar voor het voetlicht gehaald worden. Vanwege de Corona-situatie experimenteerde de Interclassics-organisatie vorig jaar met een open lucht evenement waarbij de met liefde gekoesterde “vierwielige kinderen” ook nog eens op een podium gepresenteerd werden. Dus waarom bijv. niet de geëxposeerde David Piper Porsche 917 nog eens extra met zijn berijder voor het voetlicht laten treden. De Grugahallen bieden daar voldoende mogelijkheden voor. Zeker om in een snel veranderende wereld het verleden nog beter te blijven koesteren.

2023 Lamborghini Miura
60 Jaar Lamborghini was het eigenlijke hoofdthema van de 33e editie van de Techno Classica. Maar ook merken als BMW, Citroën, Chevrolet Corvette hebben dit jaar nog iets te vieren.

2023 Lamborghi Islero
De Lamborghini Islero blijft natuurlijk een prachtige klassieker.

2023 Kremer Porsche
Wel een klapstuk op de 33e edite van de Techno Classic. Jammer genoeg kende de auto in de twee races waaran werd deelgenomen geen succes. Maar het blijft een klassieker die we even eens nader bekijken.

2023 Kremer Porsche 917 voorruit
Steve McQueen zit er niet in. Maar hierbij denk je toch aan de bekende foto toch?


2012 Kremer Porsche koplampen
Detailshot van de aangebrachte verlichting.

2023 Kremer Porsche Dakspiegel
Het dakspiegeltje waarvan je weloverdacht vanuit de cockpit naar kon kijken. Vanuit de tijd dat er nog geenTV schermpjes 42 jaar geleden in de cockpits aanwezig waren.

2023 Kremer Porsche Bumperspiegel
Het spiegeltje op de voorbumper waarin de luchtinlaaten gereflecteerd worden.

2023 Kremer Porsche Cockpit
Hoe spartaans is dit eigenlijk wel niet? Maar een goede indruk van hoe hard de toenmalige Kremer-coureurs moesten werken toch?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet