Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: 14-jarige Greaham Hofmans is de jongste pupil van Bas Koeten Racing

Koeten 3

Ondanks zijn leeftijd van slechts 14 jaar heeft Greaham Hofmans al acht jaar ervaring achter het stuur. Van een oude grasmaai tractor naar een crossmotor en vervolgens van een kinderquad naar een echte quad. Op zijn elfde kwam er een kart en inmiddels rijdt hij al regelmatig op het circuit. Dit wordt afgewisseld met sessies met zijn 100% elektrische kart, de snelste van Nederland. Als jongste pupil van het team van Bas Koeten Racing gaat Greaham Hofmans begeleiding krijgen van een team dat al ruim 20 jaar ervaring heeft in nationale en internationale raceseries.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


Koeten 2


Bas Koeten: “Ik herken iets van mezelf in Greaham. Van jongs af aan snelheid opzoeken met alles wat wielen en een motortje heeft. Een sterke focus op techniek, maar ook op ontwikkeling. Een ingetogen jongen, maar wel eentje die precies weet wat hij wil. Daar geeft hij alles voor, dat hebben we al gezien. Wij krijgen energie van dit soort jongens en daarom gaan we samen optrekken.”

Koeten 1


Greaham Hofmans: “Ik ben heel leergierig en ik wil graag stappen zetten in mijn carrière. Nadat ik in contact was gekomen met Bas en Jelle Koeten heb ik samen met mijn ouders besproken dat we samen met hen de volgende stappen gaan zetten. Hun ervaring in toerwagens en GTs in sprint en endurance willen ze graag met mij delen. In de Ford Fiesta Sprint Cup en BMW M2 CS Racing Cup doen ze dat al langere tijd met succes. De kampioenen uit die klasses zijn doorgestroomd naar fantastische Europese raceklasses en die voorbeelden spraken mij heel erg aan.”

Koeten 4


Jelle Koeten vult aan: “Met Greaham en zijn familie hebben we afgelopen periode diverse plannen gesmeed. Afgelopen winter zijn we overeengekomen dat hij onderdeel uitmaakt van ons team. Hij is momenteel nog te jong voor de Ford Fiesta Sprint Cup, maar we geven hem wel een volledige coureursopleiding zoals we dat ook bij andere pupillen doen. Greaham loopt tijdens testdagen en raceweekends mee met de andere rijders, met de monteurs en de data-engineers om zoveel mogelijk mee te krijgen van het reilen en zeilen. Daar waar mogelijk stapt hij in om meegenomen te worden over het circuit. De volgende stap is begeleiding op de simulator.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet