Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing shows: Genoeg om van te genieten op 33e Techno Classica in Essen (deel 1)

IMG 4417 2
Handelaar E. Thiesen had deze prachtige Porsche 550A Spyder te koop, een auto met originele racehistorie van de Braziliaan Christian "Bino" Heins en ook ooit gereden door Emerson Fittipaldi. Prijs op aanvraag.


Na de binnen korte tijd in elkaar geflanste editie van vorig jaar, die daardoor nogal tegenviel, is de jaarlijkse klassiekerbeurs "Techno Classica" in de Duitse stad Essen met zijn 33e editie weer terug op het niveau van weleer. Weliswaar zijn de grote fabrikanten er niet meer met bombastische presentaties bij en laten ze de eer in veel gevallen aan de geliëerde merken- en typeclubs, maar dat is bepaald niet erg, want er is zeer beslist genoeg om van te genieten in de hallen van de Messe Essen. Dat kan nog tot en met aanstaande zondag, 16 april, morgen van 9.00 tot 19.00 uur en zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Kaarten zijn online te bestellen via www.siha.de, waar ook nadere informatie te vinden is. AUTOSPORT.NL was ter plekke en legde de interessantste auto's vast. Dat de nadruk daarbij op competitie-auto's ligt, zal niet verbazen... Hier alvast het eerste deel, morgen het vervolg van collega Willem Staat.


Tekst: René de Boer (vanuit Essen, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer


IMG 4265
Audi deelde een stand met concerngenoten Volkswagen en Skoda. Het merk met de vier ringen vierde onder andere het 40-jarig jubileum van het winnen van de WK-titel voor rijders door Hannu Mikkola met de Audi quattro in 1983. Getoond werd de auto van Mikkola die als 0-auto (dus buiten medediginging) bij de Rally Algarve in 1980 deelnam.


IMG 4264
Een heel verschil met de wat braaf uitziende eerste versie van de quattro: de extreme versie Audi Sport quattro S1 E2 met vleugels, zoals Mikkola ermee uitkwam in de Olympus Rally in 1985.


IMG 4246
Ook alweer 30 jaar oud: een van de drie door het Duitse Seikel Motorsport gebouwde Honda NSX'en in race-uitvoering. Met deze auto reed Armin Hahne voor Honda in de toenmalige Duitse ADAC GT Cup in 1993, later reed de auto tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps.


IMG 4251
Nog meer Japanse supercars: de Nissan Skylines van Tom Kristensen en Hishashi Yokoshima uit het Japans toerwagenkampioenschap 1993 en de Zexel-uitvoering van Anders Olofsson, David Brabham en Naoki Hattori uit de 24 Uur van Spa-Francorchamps 1991.


IMG 4253 2
Toen het LMP2000-project van Porsche niet doorging, werd de V10-motor gebruikt voor de Carrera GT, die algemeen wordt beschouwd als de laatste analoge supercar.


IMG 4250
Ferrari werd vertegenwoordigd door de zeer actieve dealer Eberlein uit Kassel, die ook een F1-auto toonde uit de succesvolle tijd van Schumacher toonde.


IMG 4242 2
Met Michel Lecourt en Richard Balandras won het team IMSA Performance-Matmut in 2007 met deze Porsche 997 GT3 RSR de titel in her Frans GT-kampioenschap. Nu te koop voor 450.000 Euro.


IMG 4283 2
Porsche had met ondersteuning van UPS een aantal jaren een eigen Juniorteam in de Duitse Carrera Cup en Supercup, waarin latere fabriekscoureurs als Dirk Müller, Marc Lieb, Mike Rockenfeller en Timo Bernhard hun eerste ervaringen opdeden. Met deze auto, prijs op aanvraag, won Dirk Müller de titel in de Duitse Carrera Cup 1997.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet