Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Nieuwe gezichten in BMW M2 Racing Cup Benelux tijdens de VRM Openingsraces

bmw trophy

De BMW M2 CS Racing Cup Benelux ontpopt zich ook dit jaar als de perfecte opvolgklasse voor jong talent. Uit de Ford Fiesta Sprint Cup stroomt regerend kampioen Sen Roodenburg door met in zijn kielzog Gianni van de Craats en Senna van Soelen. Formulewagen coureur Emily de Heus gaat nu eens racen met een dak boven haar hoofd. Interessant om tijdens de VRM Voorjaarsraces op CM.com Circuit Zandvoort te gaan zien of de jonge coureurs ook hier in de voorhoede kunnen meestrijden.

Tekst en foto's: PR 

start

Race format

De BMW M2 CS Racing Cup Benelux volgt ook dit seizoen het raceformat van de Supercar Challenge met twee vrije trainingen, een kwalificatie over 20 minuten en twee races van 60 minuten inclusief verplichte pitstop. Dit maakt het mogelijk de auto met meerdere rijders te delen en er zijn tijdens de Voorjaarsraces acht equipes die daar gebruik van maken. Naast een overall kampioenschap kent de BMW M2 CS Racing Cup Benelux ook het Trophy klassement voor rijders boven 45 jaar.

warmerdam

Titelkandidaten
Jop Rappange en Dirk Warmerdam vormen net als vorig seizoen een equipe, zij werden samen met Jop’s jongere broer Dante tweede in het kampioenschap. Kampioen 2022 Maxime Oosten racet dit jaar niet in de cup en dus zijn Rappange en Warmerdam het te kloppen team. Jayden Post maakte vorig seizoen indruk, wellicht kan hij dit seizoen mee gaan strijden voor de titel.

info bas koeten nieuws m2

Debutanten
Sen Roodenburg vormt dit seizoen een equipe met zijn vriend Gianni van de Craats. Het wordt interessant om te zien of dit snelle duo de omschakeling van de Ford Fiesta naar de veel krachtigere BMW M2 CS kan maken. Datzelfde geldt voor Senna van Soelen, die bij de openingsraces een equipe vormt met Colin Boninghausen.

Familie
Haso en Semo Keric vormen een vader-zoon equipe en daarin zijn zij niet de enige. Ook Ronald en Luuk van Loon delen de BMW en hoewel het niet voor het eerst is dat zij samen racen is het wel voor het eerst in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Dick en Berry van Elk zijn natuurlijk ook familie, maar aangezien zij elk een eigen BMW M2 besturen zijn zij geen team, maar concurrenten van elkaar.

2022102toftdzandvoort vrm rb 2948

Trophy
Niet alleen zijn er dit seizoen veel jonge rijders, ook het Trophy klassement is goed vertegenwoordigd. Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw zijn ook dit seizoen weer van de partij, net als de equipe Peter Claassen/Sandra van der Sloot. Een nieuwe equipe vormen Patrick Grootscholten en Daaf Steentjes.

Nieuw bloed
Een verrassende nieuwe deelneemster is Emily de Heus. In 2021 stapte deze jongedame van de karting over naar het formuleracen, waarin zij in het Spaanse Formule 4-kampioenschap uitkwam. In 2022 werd De Heus geselecteerd om aan het volledige W Series-seizoen deel te nemen en dit seizoen stapt De Heus over naar de F1 Academy, een nieuwe klasse voor vrouwen die door de Formule 1 wordt georganiseerd. Maar zij opent dit seizoen dus in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.

Programma
De BMW M2 CS Racing Cup Benelux begint de Voorjaarsraces op vrijdag met twee vrije trainingen van een uur. De kwalificatie begint op zaterdagochtend om 11:25 uur en de rollende start van de eerste race van het seizoen is om 15.35 uur. De tweede race vangt op zondag om 13.15 uur aan en duurt net als de eerste race een uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet