Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Raceway Venray

V8 Ovalseries: Prachtige seizoensopener met Ralph Verberkt als dagwinnaar van de Paasraces. Sebastiaan Bleekemolen vijfde overall

Op Tweede Paasdag wordt traditioneel met de Paasraces het raceseizoen op Raceway Venray definitief geopend. Nadat de laatste wedstrijden in 2022 met te weinig deelnemers in mineur eindigden was hier tijdens de seizoensopener nauwelijks sprake van. De organisatie beschikte over maar liefst 17 inschrijvingen. Helaas stonden enkele namen dubbel op de lijst maar een kniesoor die daar eigenlijk op let


2023 Oplijnen R2
Oplijnen voor de tweede wedstrijd. Achter de snelle Bo Pepels bevinden zich Melvin de Groot en Sebastiaan Bleekemolen.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

2023 Sebastiaan Bleekemolen
Mooie comeback van Sebastiaan Bleekemolen op Raceway Venray. In 2019 reed hij er voor de laatste maal in de EuroNASCAR.


Prachtige seizoensopener met Ralph Verberkt als dagwinnaar van de Paasraces. Sebastiaan Bleekemolen vijfde overall

Helaas heeft regerend kampioen Frank Wouters voorlopig een streep onder zijn carriere gezet. Vanwege drukke werkzaamheden vielen de race-activiteiten niet gemakkelijk te combineren. Voor 2023 is de titelstrijd dan ook volledig open. Theoretisch gezien lijken Verberkt en Barry Maessen voorlopig de beste papieren te hebben om het estafettestokje van Wouters over te nemen. Bovendien beschikt Maessen over een compleet nieuwe Chevrolet.

2023 Melvin de Groot
Eerste kennismaking met een oval voor Melvin de Groot.


Vanuit Engeland waren Marcus Bicknell, Lee Tractorboy Maddox en Kevin Borland uitgenodigd. Laatstgenoemde beschikte over een Chevrolet Monte Carlo die in 2006 door Richard Childress Racing in de Cup-serie werd ingezet. De Zweed Christopher Norling, afkomstig uit de Zweedse V8 Thunderseries tekende bij het Liqui Moly Team van Philip Bachor uit het Duitse Roergebied een contract. De uit de V8 Thunderseries afkomstige Zweed: "Dit is echt wel iets anders dan ik gewend ben en het is de bedoeling dat ik hier het gehele jaar rij." Het doel van de uit Anderstorp afkomstige race-instructeur moge duidelijk zijn.

2023 Bleekemolen Hummen
Sebastiaan Bleekemolen, Hans Jürgen Hummen, Bo Pepels en Christopher Norling in gevecht.


Sebastiaan Bleekemolen en Marvin de Groot maakten op Tweede Paasdag eveneens een pitstop op Raceway Venray. Richting Oschersleben pakten zij de openingswedstrijd mee. Een mooie opwarmer voor het seizoen. Sebastiaan reed in 2019 tijdens de EuroNASCAR-wedstrijden al eens eerder in Venray. Voor Melvin de Groot betekende het een allereerste kennismaking met het oval racen. De Groot reed met een auto afkomstig uit de stal van Bachor terwijl Sebastiaan onder vlag van Hendriks Motorsport reed. Sebastian eindigde in de drie wedstrijden als zevende, vijfde en zesde. In het dagklassement werd hij als vijfde genoteerd. De Nederlander leverde in de drie wedstrijden enkele fraaie gevechten met de Duitser Hans Jürgen Hummen.

2023 Maessen Verberkt
Barry Maessen ligt met zijn nieuwe Camaro in de sandwich van Hermans en Verberkt.


Voor Melvin de Groot was het even wennen. De Nederlander eindigde in de drie wedstrijden als negende, elfde en negende. In het dagklassement staat hij elfde genoteerd.

"Het was wel even wennen maar vooral in de laatste wedstrijd heb ik de nodige trucjes geleerd. Het viel me ook op dat de concurrentie in de bochten de auto gewoon even laat rollen. Daar moet je even aan wennen. Ik heb wel genoten maar dit is een totaal andere vorm van racen." Het is niet uitgesloten dat zowel Bleekemolen als De Groot later dit jaar nogmaals op Raceway Venray in actie komen.

2023 Paashaas
Zelfs de Paashaas was er met aanhang.


De eerste wedstrijd leverde aanvankelijk een overwinning voor Jeffrey Hageman op. Die nam al kort na de start de leiding en domineerde de wedstrijd. Hageman werd helaas gediskwalificeerd waardoor de overwinning in de eerste wedstrijd naar Tino van Dijk ging. Philip Bachor eindigde als tweede gevolgd door Ralph Verberkt die de overige twee wedstrijden op zijn naam zou schrijven. Verberkt verklaarde dat zijn auto in de tweede wedstrijd niet alleen het beste was en meer dan perfect lag. In de finale had hij met meer onderstuur te kampen.

2023 Hermans Hummen
Smaakmakers Jeroen Hermans en Hans Jürgen Hummen met hun Chevrolets in acite.

Philip Bachor en Jeroen Hermans eindigden resp. als tweede en derde in R2. In de finale volgden Hageman en Hermans op P2 en P3. Het dagklassement ging naar Verberkt, gevolgd door Bachor en Hermans. In het dagklassement stond Bo Pepels, die met de oude auto van Barry Maessen reed, als negende genoteerd. Gedurende de gehele middag gaf zij een uitstekend visitekaartje af. Er had zeker meer ingezeten als de oliedruk in de finale niet was weggevallen.

2022 Verberkt Bachor
Verberkt en Bachor strijden om de kop in de tweede wedstrijd van de dag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet