Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Justin Ashley ook in Pomona de snelste

Ashley MG

Na zijn zege vorige week in Arizona heeft Justin Ashley ook de overwinning voor zich opgeëist tijdens de Lucas Oil NHRA Winternationals. In Pomona was Ashley zijn Top Fuel-medefinalist Austin Prock net te snel af. Bij de Funny Cars ging de zege naar Matt Hagan, terwijl Dallas Glenn de winst pakte in de Pro Stock klasse.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA


De derde ronde van de NHRA Camping World Drag Racing Series, de Lucas Oil NHRA Winternationals, werd verreden op de tot In-N-Out Burger Pomona Dragstrip omgedoopte historische baan van Pomona, Californië.

Ashley Action2 MG
Justin Ashley

In de Top Fuel klasse zette Justin Ashley zijn sterke start van het seizoen in Pomona onverminderd voort. In de kwalificatie klokte de Phillips Connect dragster met 3,70 seconden al de snelste tijd en ging daar in de eliminaties rustig mee verder. In de eerste eliminatieronde was Krista Baldwin het volgende slachtoffer. Na een bye-run in de kwartfinale bleek Ashley in de halve finale met 3,74 seconden ook te snel voor Antron Brown.

force
Brittany Force

Aan de andere kant van de eliminatieladder kende Austin Prock na een mindere kwalificatie (12de) wel een goede zondag. De rijder van John Force Racing klopte achtereenvolgens Leah Pruett, Steve Torrence en zijn teamgenoot en regerend kampioen Brittany Force.

Ashley JFA
Justin Ashley

In de finale was het echter toch weer Ashley die zich met 3,71 tegen 3,76 seconden de snelste toonde en daarmee voor de tweede keer dit jaar op het podium mocht plaatsnemen.

capps 25
Ron Capps

Bij de Funny Car ging de snelste tijd in de kwalificaties naar Cruz Pedregon. De Snap-on-rijder werd echter in de kwartfinale geklopt door Ron Capps. De regerend kampioen was met zijn NAPA Auto Parts Toyota in de eerste eliminatieronde Paul Lee te snel af geweest, om vervolgens met winst in de halve finale tegen Bob Tasca tot de finale door te dringen.

Hagan Action MGA
Matt Hagan

Aan de andere kant van de eliminatieladder bleek Matt Hagan met de Haas Automation/Tony Stewart Racing Dodge te snel voor achtereenvolgens Blake Alexander, Alexis DeJoria en Terry Haddock en stond zo in de finale. Omdat Capps al vlug in de problemen kwam, ging de winst vrij gemakkelijk in 3,96 seconde naar Hagan.

glenn 28
Dallas Glenn

In de Pro Stock klasse eiste Dallas Glenn zijn eerste overwinning van het seizoen voor zich op. Na winst tegen Chris McGaha en Bo Butner klopte Glenn in de halve finale Camrie Caruso, die met haar nummer één positie in de kwalificatie bewees dat haar winst vorige week in Arizona bepaald geen toevalstreffer was.

hartford 34
Matt Hartford

In de finale moest Glenn het opnemen tegen Matt Hartford die met zijn GETTRX Camaro achtereenvolgens Deric Kramer, regerend kampioen Erica Enders en Aaron Stanfield naar huis had gestuurd. In een spannende finale ging de winst met 6,54 tegen 6,55 seconden naar Glenn, die daarmee ook de leiding overnam in de tussenstand van het kampioenschap, al zegt dat zo vroeg in het seizoen natuurlijk nog helemaal niets.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet